סיורים וסדנאות בעקבות מאכלים שעיצבו את פני הבירה, החל מבית שני ועד לראשית הציונות
בית אבי חי פותח את "אוכלים בירושלים", חודש של סדנאות קולינריה, סיורים בעקבות מאכלים, תרבויות ויין.
הסדרה תתרחש במהלך כל חודש יוני, ובמהלכה יקיימו בית אבי חי ויד בן-צבי הרצאות, סיורים וסדנאות בעקבות מאכלים ותרבויות שעיצבו את פני הבירה, החל מימי בית-המקדש השני ועד לראשית הציונות.
הסיורים יתקיימו מדי יום שישי, ויתמקדו בכל פעם בתקופה אחרת: החל מירושלים הצלבנית (סיורים ברובעים השונים בעיר העתיקה), דרך ירושלים העותמאנית (סיורים בבתי-תמחוי ומטבחים ציבוריים) וכלה בירושלים היהודית והציונית (סיורים בשוק מחנה-יהודה).
מדי יום ראשון יתקיימו בבית אבי חי סדנאות קולינריה עם השף יוסי בן-דיין, שיספר וידגים מתכונים מהמטבחים הרומאיים, הטורקיים, הערביים והיהודיים.
לצדו תספר עדנה עסיס על רוח התקופה של כל מאכל ועל סעודות הפאר של שליטי ירושלים לאורך 3,000 שנות קיומה.
את הסדרה תחתום סדנת טעימות יין, "על היין לבדו".
תמונת יח"צ
במהלך הסדנה יילמדו מושגים מעולם היין, ובין טעימה לטעימה יכירו המשתתפים את אגדות היין שבתלמוד ובמדרש, מעשיות שיכורים, סיפורי חסידים, הלכות, דרשות ומשלים הסובבים סביב המשקה הקדום.
הסיורים יתקיימו מדי שישי, החל ב-1 ביוני 2012, בשעות 09:00–12:00. כרטיס: 90 שקל; סדנאות הקולינריה ייערכו מדי ראשון, החל ב-3 ביוני 2102. כרטיס: 30–60 שקל. סדנת טעימות היין תתקיים ביום שני, 25 ביוני 2012. כרטיס: 30–80 שקל. מחיר משולב לסדנה וסיור: 135 שקל. לפרטים: 02-6215900.