אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מוזיקה
לוח האירועים 2024 מאי 
א ב ג ד ה ו ש
   
1011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל טקטוניקס 2015 למוזיקה חדשה
 

 
 
פסטיבל האולטרסאונד יציע 4 ימים של מוזיקה ניסיונית וחדשה בתמונע, לבונטין 7 ובתיבה


לאחר שנחל הצלחה גדולה בעולם, פסטיבל האולטרסאונד "טקטוניקס" חוזר לתל אביב-יפו ומתבסס שנית בחללים השונים והמגוונים של תיאטרון תמונע בתאריכים 21-18 בנובמבר 2016.

הפסטיבל נאצר על ידי אילן וולקוב בערים שונות בעולם וביסס את מעמדו כפסטיבל מוביל למוזיקה חדשה, ניסיונית ומאולתרת, שהתקיים בחסות התזמורת הסקוטית של ה- BBC בגלזגו, בפסטיבל אדלייד לאמנות באוסטרליה, ברקיוויק עם התזמורת הסימפונית של איסלנד ובניו יורק. 

השנה ייערך הפסטיבל לאורך ארבעה ימים ויכלול קונצרטים של שלושת האנסמבלים המובילים של מוזיקה חדשה בישראל: "אנסמבל המאה ה-21", "אנסמבל מיתר" ו"אנסמבל מוזיקה נובה".

הפסטיבל מציג סגנונות שונים של מוזיקה חדשה: ממוזיקה מולחנת וכלים אקוסטיים דרך אלתור, רוק, מוזיקת מועדונים מפורקת וז׳אנרים שונים. ההתמקדות תהיה שוב בסצנה הישראלית ובשיתופי פעולה חדשים בין מוזיקאים מרחבי העולם ונגנים מקומיים.

בין אורחי הפסטיבל: הצ'לנית הוותיקה לורי גולדסטון  (שניגנה עם נירוונה, דיוויד בירן, קאט פאוור ועוד) בביקור ראשון בישראל ובהופעת סולו אינטימית; פרויקט הסולו של סטיבן וארוויק הבריטי Heatsick  משתמש בלופים ובמכונות תופים אנלוגיות משנות ה- 80 ליצור מוזיקת מועדונים מצחיקה;  BNNT - דואו פולני של מוזיקה עוצמתית וקיצונית,  המלחין הרדיקלי הגרמני האנס קוך עם שני מיצגי סאונד בלתי צפויים ומרתקים ועוד.

אנסמבל המאה ה-21  יבצע שתי יצירות של המלחין, המאלתר וטרומבוניסט הג'ז החופשי משיקגו ג'ורג' לואיס וכן יבצע בבכורה ישראלית  יצירה של  קלאוס לאנג - מלחין ומאלתר המושפע ממורטון פלדמן והמלחינים האמריקאים בשנות ה60.
 
אנסמבל מיתר ופרויקט תדרים יבצעו קלאסיקות  ויערכו מחווה לאריק שפירא, מלחין ומורה שהשפיע רבות על מלחינים ישראלים רבים ונפטר לפני חודשים ספורים.
 
יצירות ישראליות רבות יוצגו בפסטיבל בינהן יצירות סולו של הדס פארי ויואב פסובסקי ויצירות קאמריות חדשות של אופיר אילזצקי, שירה לגמן, טום סולוביצ'יק, אסף שתיל, יוני ניב ומאיה דוניץ.
 
עוד בפסטיבל שתי הופעות ווקליות ש יבוצעו באמפיתיאטרון של תמונע - קנטטת הג'יבריש של נועם ענבר ("הבילויים") למקהלה קטנה ו"ערש" של מיכל אופנהיים. ישי אדר, מלחין פסקולים וממקימי נושאי המגבעת יופיע בהופעת סולו נדירה עם חומרים חדשים. 

רשימת מופעי הפסטיבל:

מופעים מחו"ל

לורי גולדסטון (ארה"ב)

לורי גולדסטון  צ'לנית, מלחינה, מאלתרת, מפיקה ומורה מסיאטל. התחילה את דרכה כנגנית בלהקות ידועות כמו נירוונה, איט', סיקרט צ'יפז 3 ושיתפה פעולה עם מוזיקאים כמו דיוויד בירן, טרי ריילי וקאט' פאוור. כיום מנגנת בעיקר כסולנית וקולה האמנותי כצ'לנית מגוון מאד ומקורי. היא אמנית החוצה ז'אנרים גבולות מוזיקלים ודיסציפלינות. מופיעה בגלריות, מועדונים, היכל מוזיקה גדולים, טקסים, צריפים, במסיבות ברביקיו ובאיצטדיונים.
גולדסטון תשתף פעולה עם אילן וולקוב (כינור) ורם גבאי (תופים) בלבונטין 7 ותבצע קונצרט סולו בתמונע ובמזקקה.

19 בנובמבר, 20:00, לבונטין 7; קונצרט סולו – 21 בנובמבר, 22:00, תיאטרון תמונע.

לורי-גולדסטון-צילום-Kelly-o.gif
לורי גולדסטון, צילום: Kelly O

HEATSICK (בריטניה )

פרויקט הסולו של סטיבן וארוויק הבריטי HEATSICK משתמש בלופים ובמכונות תופים אנלוגיות משנות השמונים ליצור מוזיקת מועדונים מצחיקה ומקפיצה-שילוב היפנוי של האוס, דיסקו וטכנו.הוא הוציא מספר תקליטים בלייבל המצליח PAN , הופיע במיטב הפסטיבל האלקטרונים בעולם: MUTAK, UNSOUND , ועוד.
וארוויק יופיע בשיתוף פעולה ראשון עם מאיה דוניץ, שילוב מסקרן עם הרבה קלידים, מכונות תופים וקולות במסיבה בלבונטין 7יופיעו לצדו של HEATSICK שני אקטים עוצמתיים ושוברי סגנונות: הדואו "המודלז" והרכב המוזיקה האלקטרונית "מוחמד צ'יטה". במזקקה וארוויק יופיע במופע סולו.

20 בנובמבר, 23:15 , תיאטרון תמונע; 19 בנובמבר, 23:00, לבונטין 7; 18 בנובמבר, 21:00, המזקקה ירושלים.

Heatsick-יחצ.gif Heatstick

, צילום: יח"צ

BNNT (פולין)

דואו פולני שמוביל קונרד סמולנסקי, אמן שייצג את פולין בביאנלה בוונציה ב-2013 ובפרויקט זה מנגן על טיל/גיטרה יחד עם דניאל שוייד על תופים במוזיקה עוצמתית וקיצונית. בנוסף להופעות מוזיקה "רגילות" הדואו מופיע "הפצצות סאונד" הנוצרות על ידי מסעות של השניים על משאית המותאמת להופעות עם רמקולים וגנרטורים המייצרים את הפצצות הסאונד במרחב העירוני. סמולנסקי מנגן על כלי נגינה שבנה בעצמו הנקרא פצצה או טיל בריטון, שהוא בעצם מורכב מגיטרה המעוצבת כטיל.

סמולנסקי הוא אמן אינסטליישן פרפורמנס וסאונד. יצירתו מתאפיינת באפקטים חזקים הנוצרים משילוב של חוויה ויזואלית ושל חווית סאונד ה"מתפוצצות" האחת בשניה. הציג בביאנלה האחרונה בוונציה, במוזאוניים ובגלריות שונות בעולם.

במהלך ביקורם בארץ ישתפו הדואו פעולה עם דניאל מאיר, אמן סאונד ומוזיקאי העובד עם אמנים כמו יעל ברתנא, נועם רותם ועוד,  בלבונטין 7 ויבצעו קונצרט סולו בתמונע ובמזקקה.

19 בנובמבר,  20:00, לבונטין 7;  20 בנובמבר, 22:00, תיאטרון תמונע

האנס קוך (גרמניה)

מלחין מבצע ואמן סאונד מקלן בגרמניה. קוך רואה באמנות פיסול מחשבות בחומרים שונים. כאמן הוא שמח לעבוד עם רעיונות שניתן לראות  ולשמוע אותם אך הם אינם מובנים מאליהם, כמו שימוש במייבשי שיער, עד לשימוש במחשב ככלי מוזיקלי תוך כדי שימוש בפיזיות של המחשב ובתוכנות ההפעלה שלו. קוך יציג שני מיצבי סאונד בגלריה של תמונע המשתמשים במייבשי שיער, קולב, ויברטור ותוף ובנוסף ישתף פעולה עם הטריו האוסטרלי Golden Fur   ויופיע הופעת סולו.

21 בנובמבר, 20:00, תיאטרון תמונע

Golden Fur (אוסטרליה)

Golden Fur הם ג'יימס ראשפורד בויולה ופסנתר, ג'ודית' האמן בצ'לו וסמואל דאנסקמב בקלרינטים. הם מלחינים, מבצעים ומאלתרים צעירים מאוסטרליה המתגוררים בלוס אנג'לס ובסן דיאגו.

מאז הקמת הטריו ב-2008 הטריו הזמין וביצע יצירות חדשות רבות של מלחינים אוסטרלים מובילים כמו: אנטוני פאטרס, נטשה אנדרסון ומרקו פוסינטו. חברי ההרכב משתפים פעולה עם אמנים ויוצרים כגון: פיל ניבלוק, אורן עמברצ'י, לה מונט יאנג וצ'ארלס קורטיס.

הם יציגו עבודה משותפת חדשה וגם ביצועים ליצירות חדשות שנכתבו במיוחד בשבילם כולל בכורה עולמית של יצירה של מאיה דוניץ.

18 בנובמבר, 20:00, התיבה, יפו; 20 בנובמבר, 22:45, תיאטרון תמונע
 
יוצרים ישראלים בהופעות חדשות
 
נועם ענבר ("הבילויים") - "קנטטת הג'יבריש" 
 
(עבודה בתהליך) "קנטטת הג'יבריש"לשבעה זמרים היא יצירה משועשעת, הכתובה בשפה מומצאת, המחזירה את המאזין אל ההתענגות הילדותית מהמצלול הטהור המנותק ממשמעות מובחנת ואל העמדה האירונית של הילד ביחס למבצר המשמעות של המבוגר. היצירה מכוונת אל האלמנט הפרוע שבהליך הטקסט, אל החזרתיות הכפייתית היוצרת אקסטזה ואל חזיון חג העומד כשלעצמו, ערום ממלבושי הדת. הטקסט נכתב על ידי נועם ענבר יחד עם יונתן לוי ומשתתפים ביצירה שבעה זמרים: מיכל אופנהיים, אבשלום אריאל, אלמה גולדשמיט, תומר דמסקי, יואב וויס, נועם ענבר ויאיר פולישוק.
 
20 בנובמבר, 21:00, תיאטרון תמונע 
  



נועם ענבר (צילום: טל שחר)

מיכל אופנהיים -  "ערש"

 
מופע אסופת שירי משוררים שעוסקים בערש כנקודת מוצא ועד לנעימות חרישיות של האינסוף. מפגש אינטימי וטקסי עם הקהל. עבודה בתהליך הנתמכת בתוכנית שהות אמן של גלריה תיאטרון החנות.
 
מיכל אופנהיים החלה את דרכה המוזיקלית כחברת המקהלה עטורת הפרסים של הקונסרבטוריון שטריקר. השתתפה בהפקות הבימתיות של הבימאי אריאל אפרים אשבל בפרויקטים שעלו בפסטיבל עכו, פסטיבל אינטימאדנס,  אירועי "אוהבים אמנות". ב- 2003 הקימה בשיתוף עם מאיה דוניץ את מקהלת גבעול - הרכב ווקאלי ניסיוני.  אלבום הסולו הראשון שלה "פלייליסט" יצא ב- 2014 איתו הופיעה על במות בכל רחבי הארץ ופסטיבלים. היתה  שותפה ליצירה הבימתית-מוזיקלית "רפול והים" מאת יונתן לוי ונעם ענבר (2015), "הבור והבסיס" מאת יונתן לוי (עונת התרבות 2015), והיצירה "כן" עם הכוריאוגרפית מאי זרחי (פסטיבל צוללן 2015)

20 בנובמבר, 19:30, תיאטרון תמונע
 
ישי אדר
 
מופע של שירים חדשים שנכתבו בשנה האחרונה ושאותם יבצע עם עצמו וביחד אורחים נוספים. המופע מורכב מחומרים ברוח האלבום HER משנת 1999. פופ אלקטרוני לא מעודכן.
 
ישי אדר התחיל את דרכו המוזיקלית בגיל 16 והיה ממייסדי להקת "נושאי המגבעת". משנת 2004 מלחין מוזיקה לסרטי קולנוע ובין עבודותיו אפשר למצוא את הסרטים "בופור", "בית לחם", "שתיקת הארכיונים" ו"פרינסס" שעליו קיבל את פרס המוזיקה הטובה ביותר בתחרות חג'ג' שהתקיימה בפסטיבל ירושלים.  כמו כן היה מועמד שש פעמים  לפרס אופיר על עבודתו כמוזיקאי. כיום מלמד גם בבית הספר לקולנוע סם שפיגל וראש מסלול לעיצוב פסקול והלחנה לקולנוע במכללת ספיר, עובד כמעצב סאונד בתחום הטכנולוגיה.
 
21 בנובמבר, 23:00, תיאטרון תמונע
 
זוהר שפיר ואלכס דרול – "יקיר האסטרולוגיה הנסתרת"
 
עבודתם המשותפת של זוהר שפיר (ניקוטין) ואלכס דרול (פרימייט ארינה) שופעת באלמנטים הלקוחים מחייהם כזוג. הם עוסקים ברבדיה השונים של תקשורת אנושית, אם ורבלית או גופנית ונוטים להשתמש במנעד רחב של אפשרויות לבטא זאת כגון תנועה, סאונד ופרפורמנס. בפסטיבל טקטוניקס יציגו הצמד פעולה חדשה לקול, כלי הקשה וטייפים בשם "יקיר האסטרולוגיה הנסתרת".

זוהר שפיר היא יוצרת מוזיקלית ואמנית קול. מזה עשור מפתחת שפיר את פרויקט הסולו שלה Nico Teen , פרויקט שהפך בשנים האחרונות ללהקה. במסגרת עבודתה עוסקת שפיר במרחבים החבויים שבין נוסטלגיה ,דה-קונסטרוקציה ומוזיקת פופ בפלטפורמות מגוונות המשלבות פרפורמנס ואילתור.

אלכס " Drool " יונוביץ' הוא יוצר רב תחומי ואחת הדמויות הבולטות בסצינת המוזיקה הנסיונית בישראל בעשור האחרון. במסגרת עבודתו כיוצר ואוצר שיתף פעולה עם מבחר מגוון של יוצרים מובילים בתחום המוזיקה הנסיונית בארץ ובעולם והופיע באין ספור אירועים בארץ ובאירופה. במשך 7 שנים הוא אוצר יחד עם ערן זקס את הפלטפורמה Primate Arena וכמו כן הוא משמש כנגן כלי ההקשה באנסמבל הבינלאומי "הייפריון" בניצוחם של המלחינים הרומנים יאנקו דומיטרסקו ואנה-מריה אברם.

21 בנובמבר,  18:30, תיאטרון תמונע

אורי לוינסון ועדיה גודלובסקי - הכל צפוי והרשות נתונה
 
הדואו של אורי לוינסון ועדיה גודלבסקי יציגו יצירה לשני פרפורמרים ונבל. אורי ועדיה יוצרים בשיתוף פעולה יצירות המשלבות פרפורמנס, וידאו, סאונד ומוזיקה עם והיותם בני זוג.
 
אורי לוינסון,  אמן רב תחומי, מהנדס  ומנחה קבוצות.  פעיל בתחומי המיצבים הטכנולוגיים, צילום סטילס, וידאו  ופרפורמנס.  במקביל לעבודה כאמן עצמאי הוא עובד בשיתוף עם אמנים נוספים במיסגרת "תזזית"  ו"אלף אפס" .  
 
עדיה גודלבסקי, אמנית רב תחומית ובין תחומית. הנבל הקלטי הוא מרכיב מרכזי בפעילותה. יכולות המוזיקה של עדיה נעות בין ביצוע מוזיקה קלסית, מוזיקה נסיונית ,אלתור, הלחנת שיריי משוררים ,הלחנה לנבל ולכלים נוספים,נגינה ושירה. בנוסף עדיה מבימת ,מופיעה ויוצרת שיתופי פעולה עם אמנים מתחומים שונים. 
 
18 בנובמבר, 20:00, התיבה, יפו 
  
גרישא שחנס - הופעת סולו
 
טייפים והקלטות שטח.  גרישא שחנס נולד במוסקבה ב1980. את פעילותו המוזיקלית התחיל ב2008. תחת שם הבמה mites והוציא מספר דיסקים בלייבלים בישראל, בלגיה וארה"ב. ב2013 יצא תקליטו הראשון , leave/trace תחת שמו האמיתי בלייבל Glistening Examples בארה"ב. שיתף פעולה עם יעל ברולסקי, שמיל פרנקל, ליאור אשכנזי ודן ויינשטיין.
 
21 בנובמבר, 17:30, תיאטרון תמונע
 
יצירות ישראליות של מלחינים צעירים
 
שלושת האנסמבלים החשובים של מוזיקה חדשה בישראל משתפים פעולה ומופיעים יחדיו בפסטיבל: אנסמבל מוזיקה נובה, אנסמבל מיתר ואנסמבל המאה ה-21.

אנסמבל מוזיקה נובה – קונצרט  יצירות מקוריות

מוזיקה נובה מציגה קונצרט של יצירות מקוריות מאת ובנגינת חברי האנסמבל. זוהי התבוננות עדכנית אל תוך הלב הפועם של הקולקטיב, היוצר תוך שיתוף פעולה בין מוזיקאים, אמני סאונד, מלחינים ואומני וידאו. 

יוני ניב - Vorstellungsreprsentanz ("הייצוג המיוצג"). ההרכב המוזיקלי מתפקד ביצירה כמעין "חיה פועמת" - כמערכת דינמית סגורה של מתחים, קצרים והיזונים חוזרים. היצירה חוקרת את המודל האקונומי באמצעות צמצום חומרי רדיקלי.נגנים: יוני ניב – אלקטרוניקה,  תום סולוביציק - טנור סקסופון,  חגי פרשטמן - כלי הקשה.

שירה לגמן -Is-slottet היצירה בוחנת יחסי גומלין בין סאונד ותמונה דרך שימוש במרחב החי והאקוסטי והמרחב הדו-ממדי והדיגיטלי.  תוכן העבודה שואב השראה מנוף החורף הסקנדינבי כפי שהוא נגלה ברומן ארמון הקרח מאת הסופר הנורווגי טאריי וסוס. פרי שיתוף פעולה בין אנסמבל מוזיקה נובה לשחר דיוויס.מבצעת: שירה לגמן – פסנתר.

תום סולוביצ'יק - Views in the Seven Ionian Islands . מבטים על אבנים ומים מהאיים במערב ובמזרח. נגנים:  יוני ניב- מיתרים וחפצים, תום סולוביציק - טנור סקסופון והקלטות, חגי פרשטמן - כלי הקשה.
אסף שתיל - "הגירוש מגן עדן". הרהורים על התאור הרנסנסי של הסיפור התנ"כי מול נסיעה סביב לנוף האורבני הישראלי; פיתוי לעזיבה מול פיתוי להשארות. נגנים: דן ויינשטין - צ'לו, חגי פרשטמן – תופים, ניתאי לוי - בס קלרינט, אסף שתיל – פסנתר, עופר נועם טיסר – וידאו

21 בנובמבר, 19:00, תיאטרון תמונע

אנסמבל מיתר עם פרויקט תדרים

בקונצרט של אנסמבל מיתר יבוצעו שתי יצירות של אריק שפירא, אחד מהמלחינים החשובים והמשפיעים ביותר בישראל אשר נפטר לפני שבועות מספר. בכורה ליצירתו "קונצ'רטו לפסנתר" אשר נכתבה לפסנתרן עמית דולברג, המנהל האומנותי של אנסמבל מיתר, אשר שיתף פעולה עם שפירא רבות בעשור האחרון. כמו כן יבצעו פרויקט תדרים, מוזיקאים צעירים שעוברים השתלמות על ידי אנסמבל מיתר, שתי יצירות-אחת של שפירא ויצירה של מאיה דוניץ - Six Waves .
 
סימון סטין אנדרסן - Rerender לפסנתר סולו ועוזרים, עמנואל נונש - Versus III לחליל אלט ולויולה, אריק שפירא - שברים ותרועות לאנסמבל, מאיה דוניץ - Six Waves לאנסמבל ואלקטרוניקה, בבכורה עולמית, אריק שפירא - קונצ׳רטו לפסנתר, פדל ומחשב, בכורה.
 
נגני אנסמבל מיתר: גלעד הראל – קלרינט, משה אהרונוב – ויולה, עמית דולברג – פסנתר; פרויקט תדרים:
אליזבת׳ ווטלנד – חליל, סוניה נבות – צ׳לו, עידו עקוב - פסנתר/ עוזר, אורי כוכבי – עוזר, דור מגן – מנצח
 
21 בנובמבר, 21:00, תיאטרון תמונע
 


אנסמבל מיתר (תמונת יחסי ציבור)



אנסמבל המאה ה-21

אנסמבל המאה ה-21 יציג יצירה של ג'ורג' לואיס, אחד מהמאלתרים ומהמלחינים החשובים ביותר שהחלו את דרכם עם ה AACM וסצינת האלתור בשיקגו של תחילת שנות השבעים. חמישייה קסומה ומרתקת של קלאוס לאנג תבוצע בבכורה ישראלית. יצירה קצרה של ג'יימס ראשפורד ( Golden Fur ) תבוצע כאשר הנגנים והרמקולים ביצירה מקיפים את הקהל. ראשפורד המורכב משלושה מלחינים.
 
ג'יימס ראשפורד- Espalier לחמישייה ואלקטרוניקה,  יואב פסובסקי- קור לקונטרבס ואלקטרוניקה בביצוע נדב מייזל, קלאוס לאנג - hungrige sterne לחמישייה, ג'ורג' לואיס - Merce and Baby לרביעייה.
 
נגנים: אנדריאה האלם- כינור, ויולה, שירה, מיני-צ'לו, נדב מייזל – קונטרבס, עודד גייצהאלס - כלי הקשה, נעמה נוימן – חליל, שרון פולק - קרן יער, נגן אורח: סמואל דאנסקומב - קלרינטים .
 
20 בנובמבר, 20:00, תיאטרון תמונע 
  
יעל ברולסקי, פאולו אלוורז ולישיה ליברטורי טריו (גרמניה ישראל)  
  
תכנית שבה יבוצעו שתי יצירות לפסנתר מאת מאוריציו קאגל, יצירה וירטואוזית ״סטריפסודי״ לקול מאת קתי ברבריאן, ״פרח״ לקול ולפסנתר סגור מאת ג׳ון קייג׳, יצירתו של המלחין, הקנדי קלוד ויויה לכינור ופסנתר, וביצוע בכורה עולמי ליצירתו של פאולו אלוורז שיאחד את שלושת הסולנים של מופע זה.
 
פאולו אלוורז
-  פסנתרן ומלחין יליד ברזיל. מרבה לנגן כסולן וכנגן קאמרי, במיוחד מוזיקה בת זמננו באירופה, אסיה, צפון ודרום אמריקה. פעל בשיתוף עם תזמורות רבות כמו תזמורת בוכום, תזמורת wdr ועם אנסמבלים למוזיקה עכשווית כגון מוזיקפבריק. עבד עם מנצחים ומלחינים כמו מאוריסיו קאגל, הלמוט לכנמן, לוצ'אנו בריו, ארל בראון, פטר אוטווש, גרהרד שטבלר. מאז 1997 הוא משמש כפרופסור למוזיקה קאמרית בתזמננו ואילתור בביה"ס הגבוה למוזיקה בקלן.
 
לישיה ליברטורי - זמרת ומלחינה ילידת ארגנטינה. ערכה ניסוי אישי רחב שכלל מחקר וכמו כן השתתפה בסדנאות, כתות אמן וקורסים עם ארל בראון, וינקו גלובוקר, יוהנס פריטש ועוד. תחומי התמחות שלה הם הטכניקות המורחבות והיחס שבין המוזיקה לתנועה. מלבד הרפרטואר האופייני של מוזיקה קולית מהמאה העשרים היא עבדה עם מלחינים רבים כשלעתים ביצעה את יצירותיהם בהופעות בכורה.
 
יעל ברולסקי, - נגנית כינור מופיעה בקביעות בקונצרטים קאמריים בישראל ואירופה וחברה באנסמבל המאה ה-21. השתתפה בפסטיבל פרו בגרמניה; פסטיבל כפר בלום; פסטיבל לוצרן והופיעה כסולנית עם המנצח פייר בולז, התזמורת הסימפונית של בוכום, הקאמרטה הישראלית ירושלים ושיתפה פעולה עם אמני וידאו ארט ורקדנים מלהקות מחול שונות. הוקלטה לשידורי רדיו בארץ ובאירופה והופיעה עם אנסמבלים למוזיקה עכשווית כמו אנסמבלאנטרקונטמפוריין ומוזיקפברק
 
רביעי, 18 בנובמבר, 20:00, התיבה, יפו
 
ארבע יצירות סולו
 
ארבע יצירות סולו יבוצעו בפסטיבל, שלוש מהן של מלחינים ישראלים צעירים.
 
מעיין צדקה – שלושה תרגילים לפסנתר
 
מעיין צדקה, מלחינה שלמדה בסנטה קרוז (ארה"ב) שחזרה לישראל השנה תבצע עם אסף שתיל את יצירתה החדשה "שלושה תרגילים לפסנתר".
 
21 בנובמבר, 18:00,  תיאטרון תמונע
 
פסובסקי / פארי/ לוריס
 
נדב מייזל, קונטרבסיסט מאנסמבל המאה ה-21, יבצע את "קור" של יואב פסובסקי, מלחין המתגורר בברלין ואשר יצירתו החדשה לתזמורת הוזמנה ובוצעה בפסטיבל דונאואשינגן בגרמניה השנה.
 
 עוד באותו ערב: היצירה "סוף עצוב מאוד" של הדס פארי לצ'לו ואלקטרוניקה תבוצע על ידי ג'ודית' האמן. פארי קיבלה השנה את פרס ראש הממשלה וכתבה להרכבי מוזיקה חדשה רבים בארץ ובעולם. וכן תבוצע יצירה נוספת של ג'ורג' לואיס, North Star Boogaloo  לכלי הקשה על ידי עודד גייצהאלס. זו יצירה פוליטית ומהפנטת המושפעת מהסימפולים של ההיפ הופ המוקדם של שנות השמונים.
 
18 בנובמבר, 20:00,  התיבה, יפו

אופיר אילזצקי - ספוטלייט
 
 יצירה קונצרטנטית  לקול ולכלי שמאלתרים באופן מונחה למול תפקידי טייפ ותאורה סטטיים.. למרות היותה מוזיקלית,  היצירה עושה שימוש נרחב באלמנטתאטרלי/ויזואלי שבו השחקנים הראשיים הם הנגנים. ספוטלייט נכתבה עבור אליסנדה פוז'אלס-פיקו ואיליה זיבלט שי, ובוצעה לראשונה באוניברסיאת איסט-אנגליה בנובמבר 2013.היצירה עושה שימוש בסימפולים מתוך " Interior Landscapes 2a " מאת צ'יוקו סלבניקס, באישור המלחינה.
 
אופיר אילזצקי הוא  מלחין מוזיקה קלאסית מודרנית המשתייך לזרם הנסיוני. אופיר הוא גם האוצר של Anechoic Transmissions - חברת הפקה רדיופונית המוקדשת לחשיפת מוזיקה נסיונית בשלל סוגות. הוא  זוכה מלגת המחקר של מפעל הפיס לשנת 2015. בשיתוף עם המרכז הישראלי לאמנות דיגטילית בחולון ותחנת הרדיו המקוונת שלו - רדיו חלאס, ישיק אופיר ב-2016 את פרויקט המחקר Experimental Israel . שיתחקה אחר הפעילים המרכזיים בזירה הנסיונית בישראל, הן בעבר, אך בעיקר בהווה.
 
20 בנובמבר,  21:30 , תיאטרון תמונע 

 


פסטיבל טקטוניקס יתקיים בין התאריכים 21-18 בנובמבר 2015 בתיאטרון תמונע ובמועדון לבונטין 7 בתל אביב, בהתיבה ביפו ובמזקקה בירושלים.  כרטיס ליום בודד: 50 ₪ . כרטיס לכל ימי הפסטיבל:  150 ₪ . טל' תמונע: 03-5611211 , טל' לבונטין: 03-5605084, טל' התיבה: 03-6822403.



03/11/2015   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע