אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קלאסי
לוח האירועים 2024 מאי 
א ב ג ד ה ו ש
   
1011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה תזמורת הקאמרטה בחגיגה אסטונית
 

 
 
תזמורת הקאמרטה הישראלית ירושלים תארח את אלינה נטשייבה, זמרת הסופרן שהתמודדה מול נטע ברזילי באירוויזיון 2018 לסדרת קונצרטים מיוחדת


תזמורת הקאמרטה הישראלית בניהולו האמנותי של אבנר בירון, יוצאת בסדרת קונצרטים מיוחדת במהלך חודש מרץ 

"חגיגה אסטונית"

במסגרת הסדרה עליה ינצח האסטוני אנדרס מוסטונן , תארח התזמורת שלושה אמנים – זמרת הסופרן אלינה נטשייבה, שזכורה לקהל כנציגת אסטוניה לאירוויזיון 2018 (שם התמודדה מול נטע ברזילי) ובלטה בשל קול הסופרן המרשים שלה (והשמלה המרשימה לא פחות עליה הוקרנו קטעי וידאו ארט), החלילנית האסטונית זוכת תחרות "כוכבי המוזיקה הקלאסית"של אסטוניה לשנת 2020 סירט סואי, והטנור הקנדי העולה לוק רוברט
 
קאמרטה-ישראלית--גלית-דויטש.jpg
הקאמרטה הישראלית, צילום: גלית דוייטש


בתכנית האמנותית:


יאן רֶטְס
(1932- 2020): קונצ'רטו לתזמורת קאמרית מס' 1, אופ' 16
ו.א. מוצרט (1756 -1791): קונצ'רטו לחליל ולתזמורת מס' 1 בסול מז'ור, ק' 313

הפסקה

ו.א. מוצרט: "אש נקמת שאוֹל מתוך ליבי פורצת", הארייה של מלכת הלילה מתוך "חליל הקסם"
אלסנדרו סְטְרָדֶלָה (1643-1682): הארייה "רַחֵם נא, אֵלִי" לטנור ולתזמורת
ז'ורז' ביזה (1838-1875): אַניוּס דֵיי - אינטרמצו לטנור ולתזמורת מתוך "הנערה מארל", סויטה מס' 2
מיהקל מָטִיאֶסֶן
(נ. 1976): "הכוח" לסופרן ולתזמורת, מתוך תחרות האירוויזיון 2018
ג'וזפה ורדי (1813 -1901): "יום מאושר", דואט לסופרן, לטנור ולתזמורת מתוך "לה טרוויאטה"
סזאר פרנק (1822 -1890): המזמור "לחם המלאכים" לטנור ולתזמורת מתוך מיסה, אופ' 12
אדולף אדם (1803- 1856): "וריאציות בְּרָבוּרה" על נושא מאת מוצרט לסופרן, לחליל ולתזמורת
 
אודות האמנים המשתתפים
 
אַנְדְרֵס מוּסטוֹנֶן מנצח (אסטוניה) 

מנצח ומומחה עולמי למוזיקת ימי הביניים והבארוק, מוסטונן זכה בפרסי מוזיקה רבים באסטוניה ארצו וב-2000 עוטר בתואר "אזרח כבוד של טאלין". 
 
ב-1977, לאחר שקיבל תואר אומן בנגינת כינור מן האקדמיה האסטונית למוזיקה ולתיאטרון, נסע מוסטונן לאוסטריה ולהולנד והשתלם במוזיקה עתיקה. עוד לפני כן הקים את "הוֹרְטוּס מוּזִיקוּס", מאנסמבלי המוזיקה העתיקה הוותיקים באירופה. האנסמבל, שהחל את דרכו בחקר השורשים הנוצריים של המוזיקה האירופית, מנגן גם מוזיקה הודית, ערבית, יהודית ובת זמננו; מוסטונן ו"הורטוס מוזיקוס" מרבים להתארח על בימות פסטיבלים בעולם ונגינתם הוקלטה לעשרות תקליטורים. 
 
חלק מזמנו מוסטונן מופיע בנגינת כינור סולו, מוזיקה קאמרית וג'אז, אך עיקר עיסוקו הוא הניצוח - את הניסיון שצבר במוזיקה עתיקה מוסטונן מיישם בפרשנות מקורית ליצירות מלחינים קלאסיים, רומנטיים ובני-זמננו. 
מוסטונן ניצח עובישל התזמורות המובילות של אסטוניה, פינלנד, שוודיה, גרמניה, הולנד, לטביה, ליטא, רוסיה וישראל; הוא מרבה להופיע כאן בניצוח ובנגינה בכינור. שיתוף הפעולה שלו עם הקאמרטה בא לידי ביטוי בין השאר ב"מוסטונן-פֶסְט", פסטיבל המפגיש יצירות ומוזיקאים מישראל ומאסטוניה. 
  

אנדרס אנדרס מוסטונן, צילום: יואל לוי

 
אֶלִינָה נֶטְשַיֵבָה סופרן (אסטוניה)
 
נולדה בטאלין למשפחה עם שורשים אסטוניים, רוסיים וחוּבָאשִׁיים - רוסיים-אורתודוכסים; מתוך גיוון זה אוזנה של נטשיבה כרויה למגוון שפות - אסטונית, רוסית, אנגלית, צרפתית ואיטלקית, את כולן היא דוברת באופן שוטף. שנים רבות שרה במקהלה; היא המשיכה ללימודים גבוהים ובשנת 2016 סיימה את לימודי התואר השני בזמרה באקדמיה האסטונית למוזיקה ולתיאטרון.

נטשיבה השתתפה במגוון תחרויות שירה באסטוניה ובחו"ל, לרבות בטלוויזיה ובשירה המשלבת מוזיקה קלאסית ופופ; זכתה במקום השני (בתחפושת עוף החול) בגרסה האסטונית של תוכנית הטלוויזיה "הזמר במסכה". אל התחרות לזמרים צעירים שנערכה בטאלין ב-2013, אלינה הגיעה בתור זמרת-יוצרת וקטפה את המקום הראשון עבדה באופרה סטודיו בקונסרבטוריון מילאנו באיטליה. בשנת 2017 העפילה לשלב גמר התחרות "קולות חדשים" ויצגה את אסטוניה. ב-2017 הנחתה לצד מרקו רייקופ את תחרות "השיר של אסטוניה" לבחירת הנציגים לאירוויזיון מטעם שירות השידור של אסטוניה.

בשיר "הכוח" שיושמע בקונצרט, שהולחן במיוחד לקולה של אלינה והיא אף שותפה לכתיבת מילותיו, היא הגשימה לדבריה חלום ילדות - להיות אסטרונאוטית. על בימת האירוויזיון, לעיניי מיליונים, היא הגיעה לכוכבים ושרה (באיטלקית) על הכוח המרפא והמעודד של האהבה. השיר הגיע למקום השמיני והמכובד באירוויזיון 2018 (שנטע ברזילי ניצחה בו).  
 

אלינה נטשייבה, צילום: Kroot  Tarkmeel





לוּק רוֹבֶּר טנור (קנדה)

זמר הטנור הקנדי, שבשנים האחרונות מתגורר בטאלין, כבר קנה לו שם בהופעותיו ברחבי תבל. כבאי לשעבר, רובר החל את לימודי המוזיקה בקונסרבטוריון של קוויבק במונטריאול והצטרף אל אנסמבל הסטודיו של בית האופרה הקנדי בטורונטו, שם הופיע במגוון תפקידים. את הקריירה הבין-לאומית שלו הזניק רודולפו, הדמות שגילם באופרה "לואיזה מילר" מאת ורדי בבית האופרה של מאלמו, שוודיה. ב-2015 ערך לוק את הופעת הבכורה שלו באופרה המטרופוליטנית בניו יורק לצד פלסידו דומינגו. לוק רובר הופיע בבית האופרה הלאומית של אסטוניה (לרבות בניצוח דניאל אורן), באופרה הלאומית הפינית ובבתי האופרה של ויקטוריה, סאו-פאולו, מאנהיים, פרנקפורט, ניס, ליון וקייפטאון. 
 

לוק רובר, צילום: קאופו קיקאס


סִירֶט סוּאִי חליל (אסטוניה)


החלילנית האסטונית הצעירה זכתה במקום השלישי בתחרות הטלוויזיה "כוכבים קלאסיים 2020"; הופעותיה בישראל הן חלק מן הפרס המיוחד שהוענק לה מטעם "מוסטונן-פֶסְט" טאלין - תל אביב. סירט גדלה באי סארמה, שם החלה את לימודי החליל בהדרכת ליוִוי תם; היא המשיכה אותם בהדרכת מארי-ליס ויירמה ומיהקל פסקה באקדמיה האסטונית למוזיקה ולתיאטרון. סירט הייתה סולנית עם התזמורת הסימפונית הלאומית של אסטוניה ועם התזמורת הקאמרית של טאלין. בימים אלה היא ממשיכה את לימודיה בבית-הספר הגבוה למוזיקה ע"ש פליקס מנדלסון בלייפציג, גרמניה, בכיתתה של אירמלה בוסלר.
 

סירט סואי, מקור: אתר הקאמרטה
 

אודות תזמורת הקאמרטה הישראלית ירושלים

את תזמורת הקאמרטה הישראלית ירושלים יסד בשנת 1983 פרופסור אבנר בירון, ברחובות. תוך זמן קצר היא תפסה מקום חשוב במפת המוזיקה בארץ, הפכה לתזמורת הקאמרית המובילה בישראל, ונחשבת כיום לאחת מהתזמורות הקאמריות הטובות בעולם.
 
התזמורת מקיימת סיורי קונצרטים באירופה, בארה"ב ובמזרח הרחוק, מוזמנת להופיע באולמות המרכזיים ולייצג את מדינת ישראל ובירתה בפסטיבלים חשובים. תקליטורים רבים בנגינת הקאמרטה זכו בפרסים וביקורות נלהבות בארה"ב ובאירופה.
 
לתזמורת קהל של אלפי מנויים נאמנים. התזמורת מקיימת סדרות קונצרטים בירושלים, תל אביב, זכרון יעקב ורחובות וכמו כן מופיעה ברחבי הארץ.
 
לצד הקונצרטים הקלאסיים ועונת המנויים, מקיימת התזמורת סדרה מיוחדת בשם "השתקפויות" במסגרתה היא משתפת פעולה על במה אחת עם מיטב האמנים (בהם שלומי שבן, אביב גדג', אביתר בנאי ועוד).


"חגיגה אסטונית" - מועדי המופעים:

 
חמישי 3.3 בשעה 20:30 – סביון, בית התרבות
שישי 4.3 בשעה12:00 – אלמא, זכרון יעקב
מוצ"ש 5.3 בשעה 20:00 – מוזיאון תל אביב לאמנות
ראשון 6.3 בשעה 20:00 – ימק"א ירושלים
 
לרכישת כרטיסים באתר הקאמרטה
פייסבוק


למועדי מופעים >

21/02/2022   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע