סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מחול
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל תל אביב דאנס 2022
 

 
 
30 מופעים ממגוון רחב של תחומים ולראשונה גם מופעים רב תחומיים בפסטיבל השנתי בסוזן דלל


חורכים את הבמה

מרכז סוזן דלל מציג את פסטיבל תל אביב דאנס 2022, שייערך השנה במשך שבועיים וחצי בין ה-28 ביולי ועד 13 באוגוסט, במסגרתו יוצגו 30 מופעים ממגוון רחב של תחומים ולראשונה גם מופעים רב תחומיים.

מה בפסטיבל?

 17 יצירות מחול ישראליות: מתוכן 8 בכורות של מיטב היוצרים המקומיים הכולל את מופעי הסולו של 3|2|1 - תכנית שנתית התומכת ביצירה חדשה ומיועדת כוריאוגרפים ישראלים בתחילת דרכם.
2מופעים רב תחומיים: תזמורת ארמון בזמן - מתן דסקל, מארח את אוהד פישוף ודניאל סאן קרייף; נדב ברנע – החולמים.

2 מופעים המשלבים אוצרות חדשה בין מחול לקולנוע ובין מחול למוזיקה: סתיו מרין ומרב דגן - עם נטע ווינר; סתיו סטרוז והסרט של הבמאי הנודע סרגיי פרג'אנוב. 

4 מופעי מחול הבינלאומי: "ניוטופיה" מאת פטרישיה אפרגי של פרויקט בודי מאוסטריה, "תנועה" מאת נטע ירושלמי בהשתתפות רקדנים מקוריאה, סנגל, ישראל, טאיוואן וארה"ב; ATARA מאת רעות שמש – גרמניה, "חסדים" מאת סילביה גריבאודי – איטליה. 


3 מופעים לכל המשפחה: הספארי הנסתר מאת רותם וולק; מעשה בעולם של תיאטרון הקרון - אביב הורוביץ; גורנישט לכל המשפחה מאת רועי אסף. כמו כן יתקיימו סדנאות לילדים, לרקדנים מקצועיים ובנוסף לראשונה סדנאות הפתוחות לקהל הרחב עם אמנים מחו"ל.

 
תל אביב דאנס הינו פסטיבל שנתי, המתקיים במרכז סוזן דלל מאז 1999 ומציג להקות מחול וכוריאוגרפים מקומיים ובינלאומיים. הפסטיבל היה מאז ומתמיד מוקד עליה לרגל, לשוחרי המחול ונחשב לאחד מהמובילים בעולם בתחומו. הפסטיבל זוכה לתמיכת משרד התרבות והספורט ועיריית תל אביב.
 
 
 
 
מופעי הפסטיבל:

מופע רב תחומי - אירוע פתיחה: תזמורת ארמון בזמן
מתן דסקל, שלו נאמן מארחים את אהד פישוף, דניאל סאן קרייף

ארמון בזמן הינה תזמורת היבריד פורצת דרך, אשר הוקמה מתוך הצורך לשמוע וליצור להרכב כלי גדול המכיל כלים אקוסטיים ואלקטרוניים המבצעים מוזיקה מקורית. גוף מודולרי הפועל מתוך רצון להרחיב את המנעד של המושג תזמורת, ומציג קונצרטים חיים לצד מיצבי סאונד. הנגנים הם מוזיקאים מובילים בתחומם, רובם בשנות ה 30 לחייהם והם כמו משפחה. הרפרטואר מורכב מתיווי מסורתי לצד עבודה עם שפות ניצוח המבוססות הלחנה חיה, וכמו כן, נוצר בתהליך הלחנה משותף עם הנגנים. התזמורת מושמעת בתחנות רדיו, ומופיע בפסטיבלים בארץ ובחו״ל.
יום חמישי, 28 ביולי בשעה 21:00, באולם דלל במרכז סוזן דלל



ארמון בזמן, צילום: MaluZayon'DiegoRosman



מופע לילדים - מעשה בעולם
תיאטרון הקרון, יצירתה של אביב הורוביץ. גילאי 8-3, כ-45 דק'

פינגווין קטן, אמיץ ושובב מאנטרקטיקה הרחוקה עובר איתנו מסעות סביב העולם הרחק מביתו. מסעות בהם נגלה כמה רב הדמיון בינינו לבין היצורים המופלאים שלצידם אנו חיים על כדור הארץ. שתי רקדניות ובעלי חיים שונים המגולמים בגופן, מחברים אותנו מחדש אל האדמה והטבע- בריקוד בהומור ובאהבה לעולם. תיאטרון בובות ייחודי המתרחש על הגוף, בשילוב ריקוד, מוזיקה, ומסע בעולמות מופלאים. ההצגה זכתה בשלושה פרסים בפסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים 2020. בימוי וכוריאוגרפיה: אביב הורוביץ ומרית בן ישראל.
יום שישי, 29 ביולי בשעה 11:00, אולם ירון ירושלמי במרכז סוזן דלל 
מעשה בעולם


מעשה בעולם, צילום: ז'ראר אלון


פרויקט בודי – אוסטריה: ניוטופיה
מאת פטרישיה אפרגי, המופע כולל ערום מלא
בחברות שעדיין לא הוגדרו, אזרחי העולם שומעים את רחשיהם האחרונים של הדברים המוכרים, ולומדים לקבל את נוכחותו האורגנית של כאוס. הן ניצבות בפני דרישה דחופה: לייצר צלילים חדשים, דימויים חדשים ושפה חדשה, התעצב את מציאותנו העתידית. ניוטופיה. מסע גילוי של ארץ חדשה, שבה הפסד הופך לניצחון, בתצוגה מרהיבה של כשלונות. ניוטופיה, מקום של צדק, איזון ויופי, המגדירים מחדש דרכים להילחם, להתנגד, ליפול ולקום. 
יום שישי, 29 ביולי בשעה 21:00, אולם דלל במרכז סוזן דלל
מופעי מחול בינלאומיים



פרויקט בודי אוסטריה, צילום: Bernhard Mueller


רונית זיו - אחת ועוד אחת
טרילוגיה עם אנסמבל רונית זיו 
טרילוגיה כוריאוגרפית אשר מסמנת "מקום" כמרחב אשר מכיל בתוכו זיכרונות, תקוות, "המכה אדם, נוגע בו, דוחפו או מפעיל על גופו כוח בדרך אחרת, במישרין או בעקיפין, בלא הסכמתו או בהסכמתו שהושגה בתרמית-הרי זו תקיפה" (סעיף 378 לחוק העונשין, תשל״ז-1977) הסעיפים 378.379.380 של חוק העונשין תשל״ז 1977, ובהמשך להם סעיפי החוק למניעת אלימות במשפחה 1991, קבועים בחוק מזה עשרות שנים. ובכל זאת, פגיעות אלימות במשפחה ובמקומות אחרים עדיין מתקיימות. איפה נמצאים ומה תפקידם של המעגלים שאמורים לספק הגנה (חקיקה, בתי משפט, משטרה ועוד)? מה התפקיד שלנו כחברה? כבני אדם? כצופים וצופות במופע?
יום ראשון, 31 ביוני בשעה 19:30, סטודיו זהבה וז'אק במרכז סוזן דלל
רונית זיו - אחת ועוד אחת


אחת ועוד אחת, רונית זיו, צילום: דוד קפלן

להקת מחול ליאור תבורי
יצירה חדשה מאת ליאור תבורי בבכורה
מה קורה כשאעזוב את הידיים של המעגל? צריך אומץ כדי לקפוץ. פרידה. להקת מחול ליאור תבורי, רקדנים שותפים ליצירה: יעל בלומנרייך, שי קוקוי, ללאל פיליורה, רותם וינר צ'ייקובסקי, שי והב, רכס יצחקי, תמיר גולן, אופק אדמוני.
יום ראשון, 31 ביולי בשעה 21:00, אולם דלל במרכז סוזן דלל
להקת מחול ליאור תבורי

 
נור גראבלי CHE
דואט בבכורה עם מיסאן (מיסו) סמארה ונור גראבלי
תביטו לנו בעיניים. צ'ה הוא דואט המפגיש בין שתי נשים באמצעות הפגנה בימתית ורבלית וגופנית. בצ'ה נחקר הקשר בין אנרגיה לחיבור לאדמה ומולדת, תרגול מהפכה ומחאה, חגיגה של זהות נשית ערבית פלסטינית והנכחתו של מאבקינו – נשים החיות תחת מצור, השתקה, פטריארכיה ומלחמות פנימיות וחיצוניות מתמשכות.
יום שני, 1 באוגוסט בשעה 21:00, אולם ירון ירושלמי במרכז סוזן דלל
נור גראבלי CHE


נור גראבלי CHE, צילום: אינס אוסרוף

רבקה לאופר ומתאוס ואן רוסום – Dusk
יצירת תיאטרון מחול בבכורה
Dusk היא יצירת תיאטרון מחול שנוצרה על ידי רבקה לאופר ומאטס ואן רוסום, העבודה יוצאת למסע קוסמי של ארבע ישויות שאבדו בזמן. הצופה מביט בהם תקועים במצב ספקטרלי, בלתי כבולים למציאות. הם משוטטים, בלתי נראים לאחרים ובכל זאת החוויה שלהם מקושרת בתוך העולם הנבול הזה. זהו מחקר במדיטציה של זמן, יגון וחיבור רגשי. על ידי נטילת הזהות האישית, היצירה מעלה את השאלה מה מסתתר מתחת? משחק בתפיסה. בסופו של דבר Dusk הוא חקירה של אהבה ואובדן. רקדניות: מרתה-לואיזה ינקובסקה, ג'וי קמין, גיל אלגרבלי, רבקה לאופר
יום שני, 1 באוגוסט בשעה 21:00, אולם ירון ירושלמי במרכז סוזן דלל 
רבקה לאופר ומתאוס ואן רוסום – Dusk


 

רותם תש"ח - פיקוד גרון 
בכורה, כוריאוגרפיה וביצוע: רותם תש"ח
מופע הרצאה אוטוביוגרפי שבוחן את הקשר בין פוסט טראומה, הפרעות תנועתיות, ופוליטיקה של תנועה נראית וקול נשמע.  
יום שלישי, 2 באוגוסט בשעה 18:00 ובשעה 21:00, אולם ירון ירושלמי במרכז סוזן דלל
רותם תש"ח - פיקוד גרון
 

פיקוד גרון, צילום: סקוריק


להקת מחול שאדן - שהגוף זוכר

בכורה
"כשהגוף זוכר" עוסק בהפרעה הפוסט-טראומטית שלאחר הנכבה והשפעתה החוצה דורות. כאילו שהייתה מדבקת. הפוסט-טראומה שלאחר הנכבה מקננת מתחת לעורו של כל אחד מאתנו, והיא צפה על מישורי גופינו בצורה של הפרעות פסיכולוגיות ופיזיות. מה חווה מערכת העצבים לאחר הרגע הטראומטי, איך מגיבה מערכת הנשימה, מחזור הדם, מערכת העיכול, המפרקים, עמוד השדרה? "כשהגוף זוכר" הוא פרשנויות פיזיות שנמשכות למקרים של נפילה, תקומה, התקוממות ודעיכה. זה דומה ליצירה מוזיקלית או ציור מופשט, כאשר מתחילים לחפש משמעות בתוכם, טעם המוזיקה נעלם, וקווי הציור הולכים ומתאבנים.
יום שלישי, 2 באוגוסט בשעה 19:30, סטודיו זהבה וז'אק במרכז סוזן דלל
להקת מחול שאדן - שהגוף זוכר


להקת מחול שאדן - שהגוף זוכר, מקור: אתר מרכז סוזן דלל
  
ערב משותף - גלעד ירושלמי, אורי שפיר, בילי בארי וג'יאני נוטרניקולה, תמיר גולן

יצירת המחול גורימ.ות מאת גלעד ירושלמי
היצירה בהשתתפות הרקדנית שירז דגן, הינה דואט לנקבה ולזכר על ההתנגשות והמיזוג שבין האני הפנימי-פראי לבין ההתאמה לנורמות וקודים חברתיים. דרך חומרים תנועתיים מעולם החי וחקיינות למידתית אחד את השנייה, זוג יצורות.ים פראיות.ים ומתורבתות.ים בוחן באיזה שלב בהתפתחות הן.ם למדו מה עליהן.ם להיות וכיצד. הדואט נע בין סוגי מערכות יחסים שונות – אחאות, זרות, הורות, זוגיות, חברות ובכל אלו שותפות גורל מלאת בדידות, אינטימיות ואמפתיה.  
 
אורי שפיר - לא יער 
לכאורה, אין מקומות הפוכים יותר, שונים יותר במהותם, מאשר היער ובמת התאטרון. היער הוא המקום בו הכול קורה – לא מסופר, לא מתואר, לא מאורגן, לא מסודר. במופע הסולו הזה, רקדן מבקש להתארח בתוך הכוריאוגרפיה משל הייתה יער – רוחשת חיים ובלתי צפויה, מרובת אפשרויות, מלאת שבילים חשאיים, סבוכים, מוצלבים. סוף סוף, הבמה עשויה לשמש מקום בו ניתן גם להיעלם, להטיל ספק, ללכת לאיבוד, כהכרח לשרוד בתוך עולם שהדעת ממצה בו את דרכיה. 

בילי בארי וג'יאני נוטרניקולה - B.O.A.T.S  
B.O.A.T.S (מבוסס על סיפור אמיתי) עוסק בחברות ובאירועים אמיתיים בתוך אותה ידידות, אשר התרחשו וגם לא התרחשו עדיין. הרגעים שלא התרחשו מבחינה טכנית התרחשו בגלל שהם מתרחשים בתוך העבודה הזו. זו הזדמנות להיזכר ולגלות מחדש בזמן שאנחנו ממשיכים לצמוח ביחד. אנו מבקרים ברגעי האבסורד, העדין, המטופש, האינטנסיבי ובשאר התחושות הרבות שחברות מתחילה מעוררת. הוא עוסק במה שקורה כששתי נשמות מתנגשות ומוצאות את הנקודה המתוקה של מהות ושאלת האכפתיות. מה היא משמעות היות אכפתי, לתת ולקבל בחזרה.

תמיר גולן - Oxytocin   
אוקסיטוצין הוא הורמון שבין היתר מופרש אצל נשים וגברים בזמן אורגזמה, ומכונה גם "הורמון האהבה". אוקסיטוצין משמש גם כמוליך עצבי שממלא תפקיד בקשרים חברתיים, ולפי מחקרים עדכניים, עשוי להשפיע על יצירת האמון הבין-אישי. אוקסיטוצין למעשה משמש מגבר בקליטה של אותות חברתיים שונים, ולפיכך עלול לגרום גם לתחושות שליליות של חרדה ותוקפנות. האוקסיטוצין אף מגביר את האמון, אולי כחלק מאותו תהליך התקרבות ואמפתיה במצבים חברתיים שונים. גבולות, כוחניות, אמפתיה, שליטה, תסכול, תקוות שווא, תלותיות, אהבה ושנאה - שני תוהים שחולקים עבר דומה שבו עומד באמצע ההבדל הדק בין געגוע לזרות, רוגע להתקף חרדה, צחוק לבכי.  
יום שלישי, 2 באוגוסט בשעה 21:00, אולם דלל במרכז סוזן דלל 

ערב משותף - גלעד ירושלמי, אורי שפיר, בילי בארי וג'יאני נוטרניקולה, תמיר גולן


אורי שפיר, צילום: ענת מזור


סתיו סטרוז בוטרוס - ספיה, סרטו של סרגיי פרג'אנוב -
"פרסקאות קייב"
סרט ומופע
ספיה - ריקוד לחימה נשי המאפשר מבט אינטימי לעולמה של לוחמת, המתמקד בריקוד "החורומי" – ריקוד מלחמה גאורגי מסורתי, ובשלבי הלחימה אשר היוו מקור השראה למבנה העבודה; חיפוש, הזמנה, לחימה וניצחון. ריקוד החורומי מתאר את חיי הלוחם הגאורגי של המאות שקדמו, אומץ לב והלל לרוח הקרב של החיילים. 

פרסקאות קייב - סרטו הלא גמור של  סרגיי פרג'אנוב. ניסיון לייצוג לא פיגורטיבי של טרגדיית המלחמה ובו זמנית ניסוי עם צבע, פסקול ומרקם שעובר אירוטיזציה המושפעת מיופיה של העיר קייב, אשר ריתקה את פרג'אנוב. לאחר סיום מבחני המסך, החליטה הנהלת האולפן להפסיק את הצילומים בטיעון של "סרט אימפרסיוניסטי בדרך כלל, שדרכו עובר רעיון הפציפיזם" רק מבחני המסך של 15 דקות שרדו הודות לתחבולה של מנהל הצילום אולכסנדר אנטיפנקו, שנתן אותם עבור עבודת הגמר שלו. 

סתיו סטרוז בוטרוס
 

סתיו סטרוז בוטרוס, צילום: זוהר רון


נטע ירושלמי - תנועה
יצירתה החדשה של נטע ירושלמי, מסנתזת (ממזגת) מעל מאה ציטוטים הלקוחים מקשת רחבה של ריקודים הקשורים לתרבויות וז׳נרים שונים ומשונים. זוהי מעין שמיכת טלאים מורכבת ורדיקלית המבוססת על חומרים מושאלים שמותחת את הרעיון הפלורליסטי עד שהוא כמעט נקרע. העבודה מציגה מוזיקה מקורית של המלחינה זוכת הפרסים פולה מתיסון, בהשתתפות רקדנים מקוריאה, סנגל, ישראל, טאיוואן וארה"ב. 
יום חמישי, 4 באוגוסט בשעה 21:00, יום שישי, 5 באוגוסט בשעה 14:00, אולם דלל במרכז סוזן דלל
נטע ירושלמי - תנועה
  

נטע ירושלמי, צילום: Marina Levitskaya


הקבוצה לריקוד קאמרי ע"ש נועה אשכול - עבודת בית – מחוות

המופע כולל מבחר ריקודים מתוך סוויטות שונות, שחוברו על ידי נועה אשכול משנות השישים ועד שנות התשעים. "בריקוד קאמרי, כפי שהוא מוגדר על ידי, אין קלעים, ועל כן אין 'מאחורי הקלעים'; אין יצירת אילוזיות או אפקטים; אין בו תפקידים מיוחדים כגון סולן ולהקה או תהליכים תנועתיים אשר רק אדם בעל סוג ידוע - זכר או נקבה, זקן או צעיר, גבוה או נמוך מסוגל לבצעם... מחמת דחיסות האירועים הוויזואליים התנועתיים בריקוד זה, והחסר בריגושים מהחושים האחרים, נדרשת מהצופה רמת עניין גבוהה בתנועת גוף האדם כשלעצמה". נועה אשכול 1993. 
 יום שישי, 5 באוגוסט בשעה 12:00, סטודיו זהבה וז'אק במרכז סוזן דלל

  
רותם וולק: מופע לילדים - הספארי הנסתר
סיור תיאטרלי-מיניאטורי לילדים גילאי 7-4. כ-45 דק'
הספארי הנסתר הוא סיור תאטרלי-מיניאטורי לילדים בשילוב סאונד וחפצים המתרחש במרחבים של גינות ציבוריות וטבע עירוני. בסיום הסיור-מופע תתקיים פעילות יצירה קצרה בהשראתו. הסיור יתקיים בחוץ. יצירה וביצוע: רותם וולק
יום שבת, 6 באוגוסט, יום שבת, 13 באוגוסט, בשעה 10:30, רחבת מרכז סוזן דלל


רותם וולק: מופע לילדים - הספארי הנסתר, צילום: דור קדמי


להקת מחול רועי אסף: גוּרְנִישְט-לכל המשפחה

גורנישט מתקיימת במרחב שבין הברור והמובן מאליו ובין כל מה שעובר עלינו כאשר ההבנה מתערערת ומוטלת בספק. העבודה היא חיבור אישי על שלל האפשרויות הקיימות בלא לדעת, בללכת לאיבוד, בהנאה הגלומה במשחק נחש גלה ובניתנת פירושים ופרשנויות לג׳סטות, לתנועות ולמילים לא מוכרות. האם אפשר להתמלא בדמיון כשהמילים לא עושות הגיון?! 
יום שבת, 6 באוגוסט בשעה 12:00, רחבת מרכז סוזן דלל

נדב ברנע - החולמים
מופע רב תחומי, בימוי, מוזיקה ותאורה: נדב ברנע 

האמן הרב-תחומי ומעצב התאורה נדב ברנע מוסיף לשכלל ולחקור את טכניקת הקלטות הווידאו והאודיו הדוקומנטרית שפיתח. בפרפורמנס למסכי פלזמה ולגופי תאורה הוא עוסק במאוויים ובתהפוכות אנושיים כמו חלומות, שאיפות, תקוות, התפכחות, אכזבה והגשמה. זהו חלקה השני של טרילוגיה שהיא מסע ביוגרפי בזמן. במהלך דרמטי-תיאטרלי שנעדרת בו כמעט לחלוטין נוכחות פיזית, נשמעים קולות של חמש דמויות שכל אחת מהן מציגה פרספקטיבה אחרת בנושאים בהם עוסקת היצירה. בשפה בימתית חדשה ומרתקת המשלבת קולנוע דוקומנטרי, תיאטרון ומיצב תאורה, ברנע יוצר חוויית צפייה מהפנטת, ורצף של רגעים חיים הבוראים עולם שאף שכמעט ולא נראים בו אנשים הוא אנושי להפליא.
יום שני, 8 באוגוסט בשעה 19:00 ובשעה 21:30, אולם דלל במרכז סוזן דלל
  
להקת המחול דפי אלטבב  - בסופו של דבר, זה אני
בכורה
מעל עשר שנים חוקרת אלטבב את מערכת היחסים הזוגית ביצירותיה, כמו מנסה להבין איך היא מתקיימת, איך משפיעות עליה השנים ומה המפתח להצלחתה: "אף פעם לא סיפרו לי שאת הגינה הזו צריך להשקות יום יום. שאין רגע שאפשר להתרווח בתוכה ולהפסיק לעבוד כדי שהיא תמשיך ותגדל". בהמשך ליצירתה האחרונה "תכף נעשה המון אהבה" בה מדברים הרקדנים במהלך רוב היצירה, על החיים האישיים שלהם ועל היצירה בו זמנית, כך גם ביצירתה החדשה "בסופו של דבר, זה אני" היצירה והחיים האישיים מתערבבים לאחד. כנראה לא בכדי, שכן -הם הנביעה האחד של השנייה. אלטבב יוצרת אוטוביוגרפיה ביצירתה החדשה, בה היא מדברת על הפרט בתוך הזוגיות וכיצד אלו מזינים זה את זה, מתנגשים זה בזה ומחפשים מענה זה לזה.
יום שני, 8 באוגוסט בשעה 21:00, סטודיו זהבה וז'אק במרכז סוזן דלל


דפי אלטבב - בסופו של דבר, זה אני , צילום: משה ניני

 
רעות שמש – גרמניה: ATARA ו-גולה – התנועה השלישית
כולל עבודה חדשה עם ה"מסלול להכשרת רקדנים" – מרכז ביכורי העתים
ATARA
עוסקת בנקודת המבט ובעמדות השונות כלפי סוגיות של מגדר ומבנים משפחתיים. היא עושה זאת באמצעות זווית הראיה של נשים יהודיות המצוות להלכה הדתית ושל נשים חילוניות. גולה – התנועה השלישית  שואבת השראה מהצורה, הקצב ומערכת העקרונות של הטקסים הלאומיים המוכרים מאוד לצעירים בישראל. בגולה משחקת רעות שמש במנגנוני המרכיבים הפרפורמטיביים בטקסים אלו תוך שימוש באלמנטים כמו הנפת דגל, צעדה, נאומים ופזמונים, תוך התאמתם לשפת המחול העכשווית. 
יום רביעי, 10 באוגוסט בשעה 21:00, אולם דלל במרכז סוזן דלל
מופעי מחול בינלאומיים


רעות שמש - גרמניה, ATARA ו-גולה, צילום: Oncu-Gultekin
 
3|2|1 סולו 
בכורה
3|2|1 הינה תוכנית שנתית המיועדת לכוריאוגרפים ישראלים בתחילת דרכם, התומכת ביצירה חדשה. התוכנית מתפרשת על פני תקופה של שנה ומורכבת משלושה שלבים: סולו, דואט, טריו. כל שלב מסתיים במופע במרכז סוזן דלל, ומענקים של מלגות והזדמנויות מקצועיות לאמנים מצטיינים הנבחרים על ידי ועדת שופטים חיצונית. 
השנה תשעה אמנים נבחרו להתחיל את התוכנית: אור סעדי, אריאל פרידמן, מיסו סמארה, גיל אלגרבלי, אבשלום לטוכה, גרגורי לב, רכס יצחקי, אופיר קונש, נועם בן ישראל. לאחר כל שלב, מספר הכוריאוגרפים מצטמצם עד שנותרים לסופו שלושה יוצרים. 
יום חמישי, 11 באוגוסט בשעה 19:00 ובשעה 21:00, באולם ירון ירושלמי במרכז סוזן דלל


מקור: אתר מרכז סוזן דלל


אנסמבל מחול קייזר אנטונינו - הקראוון השקט

בכורה
היצירה הכוריאוגרפית החדשה של אבי קייזר וסרג'יו אנטונינו נובעת מהרעיון העתיק והאקטואלי כאחד של "המסע", לא רק כפעולה פיזית הכרוכה בכח וביכולות שלנו, אך גם כמטאפורה לעבר מקום "אחר" שלא תמיד ניתן להגיע אליו ואולי שגם אינו קיים. כמשחק מילים על שמו של האמן, הפרויקט "הקראוון השקט" מביא את שני הכוריאוגרפים אל עולם מטפיזי ותיאטרלי שבו הנוף, הטבע והגוף הרוקד, מתמזגים כדי לתת חיים לסדרה של תנועות ומצבים. הזמן מקבל משמעות ויזואלית ויוצר פרספקטיבות אילמות המלאות במשמעות קיומית.
יום שישי, 12 באוגוסט בשעה 12:30, יום שבת, 13 באוגוסט בשעה 18:00, בסטודיו ירושלמי במרכז סוזן דלל
אנסמבל מחול קייזר אנטונינו - הקראוון השקט

 
סילביה גריבאודי – איטליה: חסדים
המופע כולל עירום חלקי
עם הומור נדיב ואמפתיה רדיקלית, הכוריאוגרפית האיטלקיה סיליביה גריבאודי לוקחת פגמים אנושיים ומעלה אותם לדרגת אמנות, תוך שהיא עוקפת קלישאות ודימויים. בעבודה, השואבת את השראתה מהפסל ״שלושת החסדים״ (אנטוניו קאנובה, 1812-1817), המתמקד בבנותיו של זאוס – איופרוסין, אגליאה וט׳אליה, שלושה רקדנים גברים ביחד עם סילביה, מחפשים משמעות חדשה למילה ׳חסד׳. דרך תנועה וטקסט, ובעיקר דרך חום וקלילות, הרקדנים חושפים את מהות האנושיות הטמונה בכולנו. 
יום שישי, 12 באוגוסט בשעה 14:00, באולם דלל במרכז סוזן דלל
מופעי מחול בינלאומיים


גריבאודי איטליה, צילום: Claudia Borgia, Chiara Bruschini, Fabio Sau, Giovanni Chiarot-zeroidee, Matteo Maffesanti


תמר לם, דיוויד קרן וטילמן אוד׳ונל - History was Written by the Losers: Hoedown Showdown
ב-History was Written by the Losers: Hoedown Showdown, תמר לם, דיוויד קרן וטילמן אוד׳ונל מגלמים שלושה בוקרים, "המפסידים" שבכותרת. הם נסחפים בין שירה בסגנון עממי על דמויות היסטוריות גדולות (גיבורים, אמנים, פילוסופים, מדענים) לבין ריקודים. הם מגיבים לתנועה של האחר תוך שינוי מתמשך של פרטים מסוימים. ככל שהשירה מתקדמת, אנו מבינים כי למפסידים אין שום אחיזה בעובדות ההיסטוריות. ההיסטוריה שהם מספרים שגויה, אבל מפנה את הדרך להיגיון חדש של אירועים.
 יום שבת, 13 באוגוסט בשעה 19:00, באולם ירון ירושלמי במרכז סוזן דלל
תמר לם, דיוויד קרן וטילמן אוד׳ונל 


מירב דגן וסתיו מרין - צאינה וראינה
יצירה משותפת שניה של סתיו מרין ומירב דגן אשר ממשיכה את עיסוקן בייצוג הגוף הנשי. דרך עבודה פיזית וקולית שנעה ממנטרות מדיטטיביות ועד לשירי ראפ ופופ, הן שבות לא רק אל ההיסטוריה הפרטית שלהן ושל גופן אלא גם אל שפה שהתרבות העברית ביקשה להשתיק ולהדיר מן המרחב הישראלי – היידיש.
יום שבת, 13 באוגוסט בשעה 20:30, סטודיו זהבה וז'אקבמרכז סוזן דלל
מירב דגן וסתיו מרין - צאינה וראינה


נטע וינר - ילד ושמו נטע
המופע מהווה נקודת מפגש מרקידה וסוחפת בין סיפורי חיים אישיים ומערכות יחסים אינטימיות לנקודת מבט חברתית רעננה ונוקבת. השירים כתובים בעברית, יידיש, ערבית ואנגלית- יסודות יצירתו של וינר בעשור האחרון. תחת ידיו של המפיק המוזיקלי רועי דורון (ג'ימבו ג'יי, ג'יין בורדו) הטקסטים הווירטואוזיים הופכים למסיבה בלתי מתפשרת המאפשרת ריקוד ובכי בעוצמות גבוהות ובאותה עת. 
יום שבת, 13 באוגוסט בשעה 22:00, סטודיו זהבה וז'אק במרכז סוזן דלל
נטע וינר - ילד ושמו נטע  


נטע וינר - ילד ושמו נטע, צילום: אלה ברק


פסטיבל תל אביב דאנס 2022 יתקיים בין ה-28 ביולי ועד 13 באוגוסט במרכז סוזן דלל. להזמנת כרטיסים



05/07/2022   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע