אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קלאסי
לוח האירועים 2024 מאי 
א ב ג ד ה ו ש
   
1011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה חג המוזיקה הישראלית ה-25
 

 
 
חגיגה מוזיקלית של עשרות קונצרטים ומופעים בירושלים, בבאר שבע, תל אביב, זכרון יעקב וחיפה


חצי יובל לחג המוזיקה הישראלית

חג המוזיקה הישראלית ה-25, ביוזמת משרד התרבות והספורט, יתקיים בין התאריכים 28 בספטמבר - 3 באוקטובר 2022 בירושלים, בבאר שבע, תל אביב, זיכרון יעקב וחיפה - חגיגה מוזיקלית של עשרות קונצרטים ומופעים המשלבים בין ישן לחדש, בין מזרח למערב, בין קלאסיקות  לבכורות - כולם על טהרת המוזיקה הישראלית.

מיטב המלחינות והמלחינים, המבצעים והמבצעות, היוצרות והיוצרים, התזמורות, האנסמבלים והמקהלות יציגו בפני הקהל קשת רחבה וצבעונית של עשייה מוזיקלית ישראלית. הכניסה לכל המופעים - ללא תשלום.
 
תכנית הפסטיבל השנה מציגה תמונה רחבה ומגוונת של המוזיקה הישראלית האמנותית על כל גווניה: לצד יצירות של האבות המייסדים של המוזיקה הישראלית כמו יחזקאל בראון וצבי אבני, יבוצעו יצירותיהן של מלחינות צעירות, ביניהן כרמל קוריאל ובתיה פרנקלך.

לצד תכנית של תזמורת מזרח-מערב - שביססה את עצמה כאחד הגופים המעניינים ביותר בסצנה המוזיקלית במרחב שלנו - נשמע את מקהלת גיא בן הינום, קולקטיב מוזיקלי צעיר שפיתח אפיקים חדשים של הבעה מוזיקלית בשפה העברית, ולצד תזמורות ותיקות כמו התזמורת הסימפונית חיפה והקאמרטה ירושלים ינגנו הרכבים צעירים כמו תזמורת הרחוב הירושלמית, הרכב שמאתגר את התפיסות הקיימות של הצגת מוזיקה בפני קהל.
 


תזמורת ירושלים מזרח ומערב, צילום: אורית פניני



תמונת מצב רחבה ומגוונת

השנה התמנה יובל צורן למנהל האמנותי של הפסטיבל, והוא מחליף את פרופ' עודד זהבי שניהל את הפסטיבל בארבע השנים האחרונות. "בהגיעו לשנתו ה-25 - חצי יובל", אומר צורן, "אחרי פעמים רבות שבהן הופעתי במסגרת חג המוזיקה כמנצח, זהו כבוד עבורי להוביל את החג מהצד האוצרותי, לחשוף את הקהל שלנו לעשייה העשירה והמגוונת כל כך שמתקיימת פה ולתת במה למלחינות ומלחינים, למבצעים ולמבצעות, ליוצרות וליוצרים ולגופים השונים שיחד מרכיבים את השלם הגדול מסך חלקיו - את המוזיקה הישראלית".  

"בתכנית השנה ניסיתי להציג תמונת מצב רחבה ומגוונת ככל האפשר של המוזיקה הישראלית האמנותית על כל גווניה, של מעמדה בעשיה המוזיקלית הבינלאומית - מלחינים ומבצעים כאחד, ושל הנושאים המעסיקים אותה", מוסיף צורן. "לצד האבות המייסדים של המוזיקה הישראלית כמו יחזקאל בראון - שהשנה אנו מציינים מאה להולדתו - נשמע מיצירותיהן של מלחינות צעירות כמו כרמל קוריאל ובתיה פרנקלך.

"לצד יצירתם העזה והמקורית של סמיר עודה תמימי וחיה צ'רנובין - מהקולות החשובים והמוערכים הפעילים כיום בסצנה העולמית - נשמיע מיצירותיהם של המלחינים הצעירים ניזאר אלכטר ודור פישר. לצד תכנית של תזמורת מזרח-מערב - שביססה את עצמה בשנים האחרונות כאחד הגופים המעניינים ביותר בסצנה המוזיקלית במרחב שלנו - נשמע את מקהלת גיא בן הינום, קולקטיב מוזיקלי שפותח בשנים האחרונות אפיקים חדשים של הבעה מוזיקלית בשפה העברית".

הגופים המעניינים במוזיקה הישראלית

עוד בתכנית הפסטיבל השנה: בקונצרט הפתיחה של החג תגיש התזמורת הסימפונית ירושלים ביצוע תזמורתי ראשון ליצירה של חיה צ׳רנובין, מהמלחינות החשובות בעולם כיום שיצירותיה מנוגנות בבתי האופרה ובתזמורות המובילות. זו הזדמנות ראשונה עבור הקהל הישראלי לשמוע יצירה תזמורתית שלה, תחום שבו קנתה לה הכרה רחבה. בנוסף תבצע התזמורת את יצירתו של סמיר עודה תמימי XYLO, שנכתבה לאחרונה עבור תזמורת הקונצרטהאוס בברלין, את הדיברטימנטו של יחזקאל בראון, ואת הסימפוניה השנייה של ינעם ליף - ממראות עיר האבן - שהוקדשה לתזמורת וזה לה ביצוע ראשון בתזמורת מאז הבכורה שלה ב-1995. 

בחג תתארח השנה גם תזמורת ירושלים מזרח־מערב: אחד מהגופים המעניינים בסצנה ובמרחב כולו, גוף שמנסח ומגדיר מחדש את הסאונד הישראלי - לבנטיני בסדרה של שיתופי פעולה פורצי דרך. בנוסף יציף החג לתודעה מלחינות ומלחינים שנשכחו מעט, כמו מרי אבן אור, מהמלחינות המעניינות והמקוריות שפעלו כאן. החג יארח השנה את שני ההרכבים הבולטים בארץ של מוזיקה עכשווית: אנסמבל מיתר ואנסמבל המאה ה-21, שנותנים תמונה עדכנית וחיה של העשייה של מלחינות ומלחינים ישראלים בעת הנוכחית ושל הנושאים המעסיקים אותם. 
  
  
 הפסטיבל יארח השנה גם את תזמורת הרחוב הירושלמית, אחד הגופים הרעננים, הדינמיים והמעניינים בסצנה, גוף שיוזם קונצרטים לא שגרתיים במיקומים לא שגרתיים ומאתגר את התפיסות הקיימות של עשייה מוזיקלית. יוצג גם מופע ראשון בחג של מקהלת גיא בן הינום: קולקטיב מוזיקלי ייחודי ומרתק ששובר את הגבולות של המקהלה המסורתית ושל תהליכי יצירה, ובא במגע בלתי אמצעי עם הקהל - במופע שיתקיים באוויר הפתוח.

בקונצרט הסיום של החג תנגן התזמורת הסימפונית חיפה יצירה של אחד מבכירי המלחינים הישראלים החיים - צבי אבני בן ה-95 - לצד יצירה של אחד מהמלחינים הצעירים הבולטים ביותר - דור פישר. בתווך תנוגן יצירתה של המלחינה אביה קופלמן "בין עזה לברלין" - אחת מהיצירות התזמורתיות המעניינות והחשובות שנכתבו כאן בשנים האחרונות. 

שר התרבות והספורט, חילי טרופר: "אני גאה לפתוח את שבוע חג המוזיקה הישראלית בשנתו ה-25. אני שמח שחג המוזיקה הישראלית השנה ייחגג על הבימות. אני מזמין את כל החברה הישראלית להנות מהשבוע החגיגי הזה, שכולו על טהרת המוזיקה הישראלית. השנה נבחרו האמניות והאמנים הנפלאים לחלוק כבוד לאדריכלי המורשת של הקלאסיקות הישראליות עם עיבודים ובכורות של יצירות חדשות, שימלאו את אולמות הקונצרטים עם מופעים מיוחדים ברחבי הארץ וללא תשלום. יהיו כאן על הבמה הופעות שמשלבות ישן וחדש, מזרח ומערב, קלאסיקות ישראליות אהובות ובכורות ישראליות. יש במוזיקה כוח רב וכמה טוב שאנחנו חלק מזה. משרד התרבות והספורט ימשיך לתמוך ולעודד את תחום המוזיקה על כל גווניו".   


תזמורת הרחוב הירושלמי, צילום: ילנה קווטני

פירוט מופעי חג המוזיקה:

צירופים - טריו קנים
אבוב - הילה צברי פלג, קלרינט - אורית אורבך, בסון - עוזי שלו. נגן אורח: חליל - ליאור איתן. בתכנית: תיאודור הולדהיים: צירופים - שבע אינבנציות לאבוב, קלרינט ובסון, אהרון חרל"פ: בגטלות - לאבוב, קלרינט ובסון, בתיה פרנקלך: טריו לאבוב, קלרינט ובסון - בכורה, אייל באט: Hors D'oeuvre (שתי מנות ראשונות) לאבוב, קלרינט ובסון, יחזקאל בראון: אגדת האביב - לחליל, אבוב, קלרינט ובסון, מחול פתיחה (וסיום) | דו-שיח | גנוני-חן | שמחת האביב | לילה | מחול גמלי-שלמה | הצבעוני.
28 בספטמבר, 16:30, משכנות שאננים, המרכז למוזיקה ירושלים . צירופים - טריו קנים 
  
 Hard Rock Shock - תזמורת הרחוב הירושלמית
מנהל מוזיקלי – עידו שפיטלניק, מנצח - מעיין פרנקו. בתכנית: מרק קופיטמן: Music for Nine, שחר רגב:  Twelve Tribes, אודי פרלמן: Kishkush, ארי בן שבתאי: Hard Rock Shock, ארז אבירם:  Did I Stutter. התזמורת, באנסמבל של 17 נגנים ונגניות, תבצע חמש יצירות להרכבים משתנים פרי עטם של מלחינים ומלחינות שפעלו בירושלים. המופע יעלה ב"מִפְעָל" - מרכז אמנות ותרבות אלטרנטיבי בלב ירושלים, חלל שהוא יצירת אמנות בפני עצמו המתפקד כהיכל הופעות לא פורמלי בו פועלים ללא הפרדה בר, סטודיו לאמנים וחללי תצוגה.
28 בספטמבר, 18:00, המפעל,ירושלים . תזמורת הרחוב הירושלמית

מצמוץ אחד והכל השתנה - התזמורת הסימפונית ירושלים
מנהל מוזיקלי - סטיבן סלואן (ארה"ב/ישראל), מנצח – נעם צור. בתכנית: חיה צ'רנובין: Once I Blinked and Nothing was the Same, ינעם ליף: ממראות עיר האבן - סימפוניה מס' 2, סמיר עודה-תמימי: XYLO  
חיה צ'רנובין: Once I Blinked and Nothing was the Same, יחזקאל בראון: דיברטימנטו. ארבעה מחשובי המלחינים שלנו מנוגנים על הבמה הערב בקונצרט הפתיחה של החג, ארבעה עולמות שונים ויחודיים של כתיבה סימפונית המתייחסת למקומי ולאוניברסלי כאחד.  
 28 בספטמבר, 20:30, אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים. התזמורת הסימפונית ירושלים

מיקרוקוסמוס - חמישיית דניאל שוורצוולד
ג'אז ישראלי. קונטרבס - גון שני, תופים - דויד סירקיס, חליל - ג'ו מלקוביץ', פסנתר - דניאל שוורצוולד, עוד - און קדוש. בתכנית: דניאל שוורצוולד: Earth , 5 Sheep, Jewish Tango, Waltz in F minor, From a Dream, Noga. דניאל שוורצוולד הוא אומן יוצר ופסנתרן שפועל בסצינת הג'אז הישראלית והעולמית. המוזיקה של דניאל מכילה בתוכה השפעות מכל העולם: דרך הקלאסי לג'אז. 
29 בספטמבר, 19:00, מרכז תמוז, באר שבע. חמישיית דניאל שוורצוולד



חמישיית דניאל שוורצוולד, צילום: תיאו סליבניק



שורשים -תזמורת ירושלים מזרח ומערב מארחת את נטע אלקיים
מנהל מוזיקלי – תום כהן, מנצח – מתן יונה, סולנית – נטע אלקיים. בתכנית: אליהו אביכזר: זיכרונות – לתזמורת (סולן בקאנון - אליהו אביכזר), עמית חי כהן ונטע אלקיים: הווא ג'אני (הנה הוא בא אלי) לתזמורת וסולנית, סלימן אמגריבי ואלברט סוויסה: מחרוזת במקאם זידאן - לתזמורת וסולנית, מחרוזת במקאם סיכא - לתזמורת וסולנית, תום כהן: דרבוקה לקורונה - לתזמורת, סלימן אמגריבי ואלברט סוויסה: מחרוזת במקאם עירק - לתזמורת וסולנית, האכ אה מאמה (שירה של זוהרה אלפסיה) לתזמורת וסולנית, סלימן אלמגריבי: ג'ית נסיידו (באתי לצוד אותו) לתזמורת וסולנית.
29 בספטמבר, 20:30, מרכז תמוז, באר שבע. שורשים -תזמורת ירושלים מזרח ומערב

זרימה ומסורת - שלישיית עתר
מנהל מוזיקלי – עפר שלי, כינור - טניה בלצר, צ'לו - אנטון אנדריב, פסנתר - עפר שלי. בתכנית: יורי ברנר: The Flow - בכורה, דקלה בניאל: אם אשכחך ירושלים - לטריו ופס קול מוקלט, בנימין יוסופוב: ממסורות ישראל, אשאל אלוהי (תימני) I לה יאווה דה אספניול (לדינו) I מיין שטייטל (אשכנזי).  בתכניתה "זרימה ומסורת" מציגה שלישיית עתר (פסנתר כינור וצ'לו) שלוש יצירות אשר חוברו בהזמנתה, פרי עטם של שלושה מלחינים ישראליים בולטים אשר כל אחד מהם מייצג שפה ונקודת מבט ייחודית ואישית.
29 בספטמבר, 17:30, הקונסרבטוריון הישראלי למוזיקה, תל אביב. זרימה ומסורת - שלישיית עתר


לצאת מהקופסה - מקהלת גיא בן הינום
מקהלה פוגשת קהל - מקהלת גיא בן הינום היא קולקטיב מוזיקאי שיתופי, מקהלה שממוססת את הגבולות וההגדרות השגורות של מבנה ה"מקהלה" הרגיל. חברי וחברות המקהלה מגיעים מרקעים מגוונים: זמרים קלאסיים, מלחינים, זמרים-יוצרים, נגנים, ואמנים רב-תחומיים. חברי המקהלה עובדים ויוצרים בשותפות מלאה.
29 בספטמבר, 18:30, הקונסרבטוריון הישראלי למוזיקה, תל אביב .לצאת מהקופסה - מקהלת גיא בן הינום


מקהלת גיא בן הינום, צילום: איתמר גינזבורג


טריפ - אנסמבל מיתר
מנצח – עידו פרנקל (ארה"ב/ישראל), חליל - הגר שחל, קלרינט - יונתן הדס, בסון - נדב כהן, כינור - טליה הרצליך, צ'לו - יוני גוטליבוביץ', פסנתר - עמית דולברג, טליה עמר: Reminiscence - לחליל, קלרינט, כינור, צ'לו ופסנתר, כרמל קוריאל: שעשועים - לחליל, קלרינט, בסון, כינור, צ'לו ופסנתר, עמוס אלקנה: Tripp - לחליל, קלרינט, כינור, צ'לו זיו קוז'וקרו: Do you like Bill? - לחליל, קלרינט, כינור, צ'לו ופסנתר  
29 בספטמבר, 20:00, הקונסרבטוריון הישראלי למוזיקה, תל אביב. טריפ - אנסמבל מיתר



אנסמבל מיתר, צילום: יואל רון


נופי ילדות -
יעלה אביטל ושלישיית עתר
מופע להורים, ילדים ונכדים: שירה -  יעלה אביטל, פסנתר שירה ועיבודים - עפר שלי, כינור - טניה בלצר
צ'לו - חמוטל מרום. הרפתקה מוזיקלית לזמרת סופרן ושלישיית פסנתר המוקדשת לנושא הילדות הישראלית. המופע מקפל בתוכו אסופה של שירי ילדים שגדלו עליהם שני דורות של מבוגרים בארץ, משנות החמישים ואילך בעיבודיו הרעננים של פסנתרן ההרכב עפר שלי, לצד הלחנות חדשות שהוזמנו  במיוחד לפרוייקט מאת מלחינים ישראליים בולטים: דקלה בניאל, אייל מלכינסון, ערן אל-בר ואחרים. מגיל 5 
30 בספטמבר, 11:30, שידלובסקי, מוזיאון תל אביב. נופי ילדות -יעלה אביטל ושלישיית עתר



נופי ילדות, איור: שרה חג


דימויים ותשוקות - אנסמבל המאה ה-21
מנצח – ז'ולט נאג' (הונגריה/גרמניה). בתכנית: בועז בן משה: Passion-comPassion, אופיר קלמפרר: קריאת חורף: נובמבר | דצמבר | הסערות של ינואר | ההווה | נובמבר, דצמבר, ינואר, אסנת נצר:  They bury their dead with great ululations, דן יוהס: Images.
30 בספטמבר, 13:00, רקאנטי, מוזיאון תל אביב. דימויים ותשוקות - אנסמבל המאה ה-21


כמו שעון חול מסתחרר - הפרויקט הקאמרי הישראלי
חליל - גי אשד, קלרנית - טיבי צייגר, צ'לו - מיכל קורמן, פסנתר - יעל קרת. התכנית: אבל ארליך: מחשבות - לחליל, ליאור נבוק: כמו שעון חול מסתחרר - לקלרנית צ׳לו ופסנתר, אבל ארליך: כפי שניבאו - מחשבות על שיר של דן פגיס - לקלרנית, הדס פארי: שלישייה לחליל, קלרנית וצ׳לו, אבל ארליך: קטע לפסנתר, מרדכי סתר: רביעייה לחליל, קלרנית, צ׳לו ופסנתר, אבל ארליך: פרידה - לצ'לו, מרק לברי/יונתן קרת: בואה דודי.                                                         
2 באוקטובר, 17:00, אלמא, זכרון יעקב. כמו שעון חול מסתחרר - הפרויקט הקאמרי הישראלי
 
משולשים דומים -רסיטל לפסנתר – עידו עקוב
עידו עקוב: Bird Fish (homage to Escher), יונתן רון: Cette piece n’est pas pour Magritte, עידו עקוב: Stars (homage to Escher)' עידו עקוב: Quiet Space I' טליה אליאב: Between Quiet Spaces' עידו עקוב: Quiet Space II' איתי מאיר: Arcade ' גילעד מישורי: To Aeneas: The Sea' עידו עקוב: In Wanderland. אמנות היא שיקוף מסויים של הסביבה שבה נוצרת, ולכן זה מתבקש כי יוצרים שפועלים באותו מקום יבטאו באמנות שלהם חוויות קיומיות דומות. 
2 באוקטובר, 18:15, אלמא, זכרון יעקב. משולשים דומים -רסיטל לפסנתר – עידו עקוב


משולשים דומים, עדו עקוב, צילום: אור סיני

עד אינסוף -
הקאמרטה הישראלית ירושלים
מנהל מוזיקלי – אבנר בירון, מנצח – גיא פדר. בתכנית: מרי אבן-אור: עד אינסוף, מנחם ויזנברג: מחווה למנדלסון, יאיר קלרטג:  Con forza di gravit, פאול בן-חיים: קונצ׳רטו לכלי קשת. התכנית של תזמורת קאמרטה ירושלים מתרכזת ברפרטואר לתזמורת מיתרים. היא מכסה ארבעה דורות של מלחינים, כל אחד ואחת עם תפיסת עולם נפרדת לגבי מקומו של ז׳אנר הכתיבה למיתרים ברפרטואר הכללי.
2 באוקטובר, 20:00, אלמא, זכרון יעקב. עד אינסוף -הקאמרטה הישראלית ירושלים

עודד הנודד (1932) -הקרנה מיוחדת של הסרט האילם הראשון בפלשתינה א״י
בפס קול חדש ובביצוע חי בפסנתר, על פי ספרו של צבי ליברמן-לבנה. אוצרוּת - אסף שלג ורותי אבליוביץ׳, פסנתר - תימוּר שפירא, במאי - חיים הלחמי, צלם - נתן אקסלרוד, מעצב - צבי גולדין, עיצוב תלבושות - דבורה הלחמי, שחקנים - משה חורגל, שמעון פינקל, מנחם גנסין, שפרה אשמן, דבורה הלחמי, ילדים - שמעון פובזנר, משה טוויל, מיכאל קלינגר. שיחזור פסקול מקורי - יוסי ספיבק, חידוש ושימור דיגיטלי - יעקב גרוס
2 באוקטובר, 21:30, אלמא, זכרון יעקב. עודד הנודד (1932) 
 
מסע לכאוס
נור דרוויש – סופרן, ניזאר אלכאטר – פסנתר. בתכנית: ניזאר אלכאטר
: משפט מוזיקלי (ג'ומלה מוסיקייה) מתוך המחזור גשם רך, בבת מרום: מתוך מחזור שירים ביידיש: 1. ווינטער 2. וואס וולסטו מארי 3. מאריס תפילה, ניזאר אלכאטר: ואלס אנדלוס - פסנתר סולו, ניזאר אלכאטר: מסע לכאוס (בכורה): 1. חאלי מין חאלי (מצב מתוכי) 2. יא קבאר אלבלד (זקני הכפר) 3. עומרי (אהובי), יצחק אביעזר: נהר אלחאלד (עמק הנצח) - פסנתר סולו, עבד אלואהאב: אלנהר אלחאלד (אוברטורה) – פסנתר סולו, ניזאר אלכאטר: שיר סיום בסגנון אנדלוסי – יא רוחי (הו רוחי).     
3 באוקטובר, 17:00, מוזיאון טיקוטין חיפה. מסע לכאוס
       


ניזאר אלכאטר ונור דרוויש, צילום: מיכאל פביה



משחקים

תלמידי מגמת המוזיקה בתיכון "רעות לאומנויות" חיפה מלחינים ומבצעים: נגה חלפון: משחקים, כינור - נעמה בן זקן, פסנתר - נגה חלפון. בתכנית: אנדרה היידו: שני פרקים מתוך היד השלישית, פסנתר - אלון אוריאל, נעמה בן זקן: Ground, כינור - נעמה בן זקן |פסנתר - נגה חלפון, אור ורד: סליחה: חליל - איה קורוגודסקי |קלרניט - עמרי רוגל |צ'לו - מיכל רייפלד, אנדרה חאג': רפסודיה בדו מינור, טרומבון - מילן ליחוקון |פסנתר - אוה רובינשטיין, צבי אבני: טריפטיכון, אוה רובינשטיין - פסנתר, אלון אוריאל: הקהיון של סופי, סקסופון - אילן גומוש - סקסופון |פסנתר - אלון אוריאל, מנהל המגמה – ד"ר אופיר אילזצקי. 
3 באוקטובר, 18:15, מוזיאון טיקוטין חיפה. משחקים



משחקים, תלמידי מגמת המוזיקה בתיכון "רעות לאומנויות" , צילום: אלה פלג

בין קודש לחול -
אנתולוגיה יהודית ספרדית לפיוטים
שירה - שני אושרי, קלרניט - עידו אזרד, גיטרה - דניאל עקיבא, דניאל עקיבא: אנתולוגיה יהודית ספרדית לקלרינט וגיטרה, עיבודים לפיוטים מן המורשת היהודית ספרדית לקול ולגיטרה. בתכנית: אנתולוגיה יהודית ספרדית לפיוטים, פרקים 1 – 10, פיוטים: 1. אחות קטנה - נוסח חיפה, 2. יפה נוף משוש תבל 3. המבדיל , אנתולוגיה יהודית ספרדית לפיוטים, פרקים 15 – 24,  פיוטים: 1. לך אלי תשוקתי - נוסח חיפה גרסה א', 2. לך אלי תשוקתי - נוסח חיפה - גרסה ב', 3. שוועת עניים - נוסח חיפה + שיר ערבי עליו מבוסס הפיוט, אנתולוגיה יהודית ספרדית לפיוטים, פרקים 33 – 42 , פיוטים: 1. אודך כי עניתני - נוסח ירושלים,  2. שמחים בצאתם - נוסח חיפה, Durme Mi Andjeliko - הרדם מלאכי, שיר ערש (קול, קלרינט וגיטרה).  
3 באוקטובר, 19:00, בית הכט, תיאטרון הסטודיו, חיפה. בין קודש לחול -אנתולוגיה יהודית ספרדית לפיוטים


בין עזה לברלין - התזמורת הסימפונית חיפה
מנצח – רתם ניר, יועץ מוזיקלי ראשי – יואל לוי. בתכנית: צבי אבני: חזיונות מדבר, דור פישר: קינת הטייס לנסיך הקטן, אביה קופלמן: בין עזה לברלין (2014), בתכנית של תזמורת חיפה, החותמת את חג המוזיקה השנה, נוכל לשמוע את התמורות שעוברת המוזיקה הישראלית דרך הדורות, את הפרספקטיבות השונות של מלחיניה ואת השינויים שעברה בנושאים המעסיקים אותה.  
3 באוקטובר, 20:30, מרכז רפפורט, חיפה. בין עזה לברלין - התזמורת הסימפונית חיפה


  



 

חג המוזיקה הישראלית ה-25, ביוזמת משרד התרבות והספורט, יתקיים בין התאריכים 28 בספטמבר - 3 באוקטובר 2022 בירושלים, בבאר שבע, תל אביב, זיכרון יעקב וחיפה. הכניסה בהרשמה מראש - ללא תשלום בטל':03-7511883 או באתר. בימי הפסטיבל הכניסה על בסיס מקוםפנוי     
  
 
 



12/09/2022   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע