אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קלאסי
לוח האירועים 2024 מאי 
א ב ג ד ה ו ש
   
1011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה ליאה ז'ו באנסמבל סולני תל אביב
 

 
 
הכנרת הווירטואוזית הצעירה תבצע עם האנסמבל את הקונצ'רטו לכינור של בטהובן


מילדת פלא לאמנית בוגרת

אנסמבל סולני תל אביב יקיים ב-21, 22 ו-24 בינואר את הקונצרט המיוחד והחגיגי "ליאה ז'ו חוזרת", בניצוח מנהלו המוזיקלי ברק טל. בקונצרטים אלה האנסמבל יזכה לארח שוב את הכנרת הפנומנלית ליאה ז'ו (בריטניה-סין), שבהופעותיה הראשונות עמו בשנת 2019 הייתה רק בת 12.
 
הכנרת ליאה ז'ו, שתגיע שוב לישראל, התפתחה מילדת פלא לאמנית בוגרת בת 16 ומנהלת קריירה בינלאומית מצליחה שנמצאת בנסיקה מתמדת. ליאה, הכנרת הצעירה כבר הספיקה לנגן עם התזמורת הסימפונית של לונדון בניצוח סיימון ראטל ועם תזמורות גדולות אחרות, זכתה בחוזי הקלטות והופיעה ברחבי העולם. היא תבצע עם האנסמבל את הקונצ'רטו של בטהובן, מפסגת הרפרטואר לכינור.
 
"התרגשות גדולה עבורנו שהכנרת המדהימה ליאה ז'ו, שאותה הכרתי לראשונה כשהייתה בת עשר, בעת שהשתתפה בקורס הקיץ הבינלאומי "קשת אילון", מגיעה אלינו שוב, כאמנית בוגרת, ולאחר שכבר הופיעה ברחבי העולם עם תזמורות בינלאומיות", אומר ברק טל, המנהל המוזיקלי של אנסמבל סולני תל אביב.
 
"כבוד גדול עבורי לשוב לישראל ולהמשיך את שיתוף הפעולה הנהדר עם אנסמבל סולני תל אביב, אותו התחלנו בקשת אילון בשנת 2018. אני נרגשת מאד לקראת הקונצרטים עם האנסמבל ועם ברק טל, איתם היו לנו הרבה חוויות משותפות נפלאות בקונצרטים ברחבי הארץ", אומרת ליאה ז'ו לקראת הגעתה ארצה.
 
הקונצרט ייפתח ב"אביב בהרי האפלצ'ים" של המלחין האמריקאי אהרון קופלנד, יצירה שהפכה מיד לאחר כתיבתה לאחת היצירות האהובות והמוכרות ברפרטואר התזמורתי. עוד בתכנית, יצירתו של המלחין הישראלי עטור הפרסים זיו קוז'וקרו "מאין באת ולאן אתה הולך" לתזמורת קאמרית.  



אנסמבל סולני תל אביב, צילום: יואל לוי


המלחין זיו קוז'וקרו על היצירה "מאין באת ולאן אתה הולך":


"אחד המנהגים בסדר פסח כדלקמן: 'כתוב בס׳ בדק הבית מנהג ארץ ישראל, לתת את  החלק הגדול של המצה האמצעית שמצניעין לאפיקומן במפה לבנה על כתפיהם, ומעבירים מכתף ימין אל כתף שמאל לכל אחד ואומר הפסוק  "משארותם צרורות בשמלותם על שכמם" וגו׳ הולך ד׳ אמות ושואלים אותו מאין באת"?, והוא משיב "ממצרים", ועוד שואלים אותו: "ולאן אתה הולך"? ומשיב "לירושלים",  ואז עונים כולם: "לשנה הבאה בירושלים". בגרסה החילונית יותר של המנהג כפי שאני מכיר אותו, יושבים המסובים מסביב לשולחן הסדר ומשיבים מאין באו ולאן הם הולכים, כסיכום השנה שחלפה וכהזדמנות לעריכת חשבון נפש. בדרך כלל חשבון הנפש מתנקז לגרסאות שונות של סיפור שהוא  צירוף רעיוני של שניים משיריי החג : "עבדים היינו",  ו"מה נשתנה"...״. זאת מכיוון שרוב המסובים מצויים במידה מסוימת בחוויה פנימית או חיצונית של ״עבדים נשארנו... ולא השתנה כלום...".

"היצירה עוסקת באותה עריכת חשבון הנפש הפנימי והחיצוני אשר החג מזמן, כמו גם בכמה נקודות מבט שלי על חג הפסח אשר היה החג האהוב עליי בלוח השנה העברי משחר ילדותי . תוך כדי מלאכת כתיבת היצירה, הטילו עצמם אל שולחן העבודה שלי מוטיבים הנובעים מהדהודי זיכרון הניגון של סבי כשערך את סדר הפסח, אל מול אמצעים מוזיקליים הקשורים לתחנות שונות בחיי. כך הנחתי להם להתערבל יחדיו תוך טיפול בחומר מנקודות מבט רומנטיות, נוסטלגיות או קורקטיות לסירוגין".
 
"שם היצירה מהווה גם הצהרת כוונות מבחינה מבנית, שכן היצירה כמו בנויה על גבי תרשים זרימה דרמטי,  יותר מאשר ניתן לשייכה לצורה ספציפית", מוסיף זיו קוז'קרו. "ביצירה זו התחנות הן חשובות, אבל יותר מכל חשובה הדרך.  כלומר – מוקד היצירה נמצא באופן בו התאים המוזיקליים השונים מתפתחים ומשתנים מתחילת היצירה אל סופה. ואותה הדרך אשר מוצאת ביטוי בזרימה המבנית של היצירה, היא זו אשר מזמנת לעיתים השקפה מנקודות מבט שונות על אותם אובייקטים או אירועים וחושפת אותם למשמעויות חדשות".


ברק טל, צילום: רודריק קוצביק

על האמנים:

ליאה ז'ו (בריטניה-סין)

הכנרת הבריטית בת ה16 ליאה ז'ו, תלמידתו של יצחק רשקובסקי, נחשבת לכוכב עולה בעולם המוזיקה. מאז הופעת הבכורה שלה בגיל ארבע, כבר הופיעה ברחבי העולם בלמעלה מ-15 מדינות, שיתפה פעולה עם מוזיקאים בינלאומיים ועם תזמורות מובילות. כאמנית הבית של Mozart London Players משנת 2021, מרבה להופיע עם אנסמבל זה כסולנית, במוזיקה קאמרית ובפרוייקטים חינוכיים.

בעונת הקונצרטים 2022-23 היא מופיעה בין היתר עם תזמורת טונהאלה בציריך בניצוחו של פאבו יארוי, עם התזמורת הפילהרמונית של לונדון, הפילהרמונית של אוקספורד, בפסטיבל הבינלאומי למוזיקה בMarvao, פורטוגל, עם כריסטוף פופן, בFestival Strings Lucerne, בשוייץ, ועוד.

באוגוסט 2021 בגיל 14, הופיעה לראשונה עם התזמורת הסימפונית של לונדון בניצוח סיימון ראטל, ובהמשך הופיעה עם התזמורת הסימפונית של לוצרן, ברסיטלים בציריך ובפסטיבלים שונים באירופה.  בחודש יולי האחרון, בגיל 15, הפכה לאמנית הצעירה ביותר, יחד עם הפסנתרן ברוס ליו (25) והמנצח העולה קלאוס מקלה (26), שנכללה ברשימת 30 המוזיקאים המבריקים הצעירים של Classic FM.

ליאה ז'ו מופיעה באולמות קונצרטים מהגדולים והחשובים בעולם, בהם: Royal Festival Hall ו-Barbican Centre  בלונדון, באולם מוצרטיאום בזלצבורג, אולם הפילהרמונית בברלין, אולם צ'ייקובסקי במוסקבה, תיאטרון המרינסקי בסט. פטרבורג ואחרים.    
 

ליאה ז'ו , צילום: 4c Zhutek

ברק טל, מייסד ומנהל אנסמבל סולני תל-אביב


המייסד והמנהל המוזיקלי של אנסמבל סולני תל-אביב משנת 2001. הופיע על בימות מרכזיות בעולם, בהן אולם הקרנגי בניו-יורק, תאטרו קולון בבואנוס איירס, אולם הקונסרבטוריון ע"ש צ'ייקובסקי במוסקבה, אולם סאו פאולו בברזיל, אולם הפילהרמונית בסנט פטרסבורג, ה"קונצרטהאוס" בוינה, היכל התרבות בתל-אביב והאמפיתאטרון "מרגיטזיגט" בבודפשט, וכן בפסטיבלים בינלאומיים מרכזיים בשוייץ, באוסטריה, בפולין, ביוון, בדרום קוריאה וברוסיה, ובשידורי רדיו וטלוויזיה רבים בארץ ובאירופה.  כמנהל מוזיקלי של אנסמבל סולני תל-אביב שיתף פעולה עם גדולי הסולנים הבינלאומיים, בהם הכנרים מקסים ונגרוב ואידה הנדל, הצ'לנים מישה מאיסקי ונטליה גוטמן, הויולנית טבאה צימרמן, זמר הקונטרה-טנור אנדראס שול, ועוד.

כמנצח אורח הופיע עם מרבית התזמורות בארץ, לרבות התזמורת הפילהרמונית הישראלית, וכן עם תזמורות בגרמניה, באוסטריה, ברוסיה, בצ'כיה, ברומניה, בהונגריה, בסלובקיה, בסין, בדרום קוריאה ועוד. בשנת 2012 מונה ברק טל למנהל המוזיקלי של מקהלת זמרי קולגיום, תפקיד בו כיהן במשך כשנתיים.

זכה במספר פרסים ומענקים, בהם הפרס ע"ש עדן פרטוש מטעם משרד התרבות, המדע והספורט לשנים 2005 ו-2013-2014, מענק למנצח צעיר מטעם מועצת הפיס לתרבות ואמנות לשנת 2006, ופרס רוזנבלום לאמנויות הבמה מטעם עיריית תל-אביב לשנת 2007. זכה עם אנסמבל סולני תל-אביב בפרס לנדאו לאמנויות הבמה לשנת 2015. כמו כן זכה במלגות השתלמות ובמענקים מטעם קרן התרבות אמריקה-ישראל.

ברק מקדיש הרבה מזמנו לעבודה עם מוזיקאים צעירים ולחינוך מוזיקלי – כמנצח התזמורות הסימפוניות של ביה"ס התיכון לאמנויות "ויצ"ו חיפה (בשנים 2012-2017) ושל הקונסרבטוריונים בגבעתיים ובבאר שבע, כמנהל מוזיקלי של מתא"ן (מפעל תרבות ואמנות לנוער) בשנים 2008-2010, וכיוזם של תכניות חינוכיות בקונסרבטוריונים ברחבי הארץ בשיתוף עם אנסמבל סולני תל-אביב. החל משנת 2017 משמש כחבר בסגל ההוראה בבית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל-אביב. השתלם בחו"ל אצל המנצחים קורט מאזור (גרמניה), נמה יארווי (אסטוניה), יורמה פאנולה (פינלנד), ולדימיר פונקין (רוסיה) וז'ולט נאג' (הונגריה-גרמניה). בארץ למד ניצוח באקדמיה למוזיקה ע"ש רובין בירושלים, ובבית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל-אביב, אצל ד"ר יבגני צירלין ופרופ' מנדי רודן ז"ל.

זיו קוז'וקרו, מלחין

זיו קוז'וקרו הוא מלחין, מנצח ומעבד. את התארים השניים בקומפוזיציה ובניצוח סיים בהצטיינות באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים. את התואר השלישי בקומפוזיציה השלים באוניברסיטת בר-אילן. כמלחין, יצירותיו בוצעו בארץ ובעולם במסגרות כגון פסטיבל MATA למוזיקה עכשווית בניו יורק, פסטיבל
 ECSA האירופי בלוקסמבורג, פסטיבל ISCM האירופי (האגודה הבינלאומית למוזיקה עכשווית), פסטיבל ACL האסייתי, אולם ה Arnold Scho?nberg Center  בווינה, אולם ה Konzerthaus בברלין במסגרת פסטיבל Euro Classic , אולם ה Minoritensaal בגראץ-אוסטריה במסגרת פסטיבל Tonraum 21 למוזיקה חדשה, פסטיבל Salzburger Festtage alter und neuer Musik באוסטריה, פסטיבל ימי המוזיקה בסקופיה-מקדוניה, הפסטיבלים INTRADA ו MERIDIAN למוזיקה עכשווית ברומניה, חג המוזיקה הישראלית, פסטיבל צלילים במדבר, תחרויות האביב, פסטיבל קול המוזיקה בגליל העליון, ועוד.

זיו קוז׳וקרו משמש כמנצח הבית בתזמורת הסינפונייטה הישראלית באר-שבע והופיע כמנצח עם מיטב גופי
הביצוע, בינהם: התזמורת הסימפונית ירושלים, תזמורת ה Wiener Concert-Verein באוסטריה, הקאמרטה הישראלית ירושלים, הקאמרית הישראלית, הסימפונית-חיפה, הסימפונית של בוטושאן ברומניה, הסימפונית אשדוד, הקאמרית הקיבוצית-נתניה, סימפונט רעננה, אנסמבל מיתר, אנסמבל זמרי מורן, תזמורת האקדמיה למוזיקה בירושלים ועוד. כמו כן,  ניצח על הקלטות רבות בשדה המוזיקה הפופולרית ושיתף פעולה כמעבד, מפיק ופסנתרן עם בכירי הזמרים והמוזיקאים בארץ ביניהם:  גידי גוב, שלמה ארצי, דיויד ברוזה, דני רובס, אלון אולארצ׳יק, שלום חנוך, אסף אמדורסקי, רונה קינן, קרן אן, שולי רנד, עמיר בניון, יהודה פוליקר, ערן צור, ריטה, ריקי גל, יוני רכטר, דודו טסה, רמי קלינשטיין, שלמה גרוניך, יהודית רביץ, יזהר אשדות, שלומי שבן, נינט, קובי אפללו, אברהם טל, דויד ד'אור, הראל סקעת, מיקי קם, מוריס אל מדיוני, אורי בשן, אביב גדג', ועוד. 


זיו קוז'יקרו, צילום: אביה קופלביץ'

 
אנסמבל סולני תל אביב

זוכה פרס לנדאו לאמנויות הבמה לשנת 2015, הוקם בשנת 2001 על-ידי המנצח ברק טל, מתוך שאיפה ליצור בארץ גוף תזמורתי קאמרי איכותי ברמה הגבוהה ביותר. הוא שם לעצמו למטרה להציג יצירות של מלחינים ישראליים, לקדם סולנים ישראליים צעירים, ולטפח אהבה למוזיקה קלאסית בקרב הדור הצעיר. האנסמבל הופיע כבר באולמות הגדולים בעולם בהם אולם קרנגי בניו יורק, הקונצרטהאוס בווינה, אולם הפילהרמונית בסנט  פטרסבורג, עם גדולי הסולנים הבינלאומיים בהם הכנר מקסים ונגרוב, הצ'לן מישה מאיסקי, זמר הקונטרה-טנור אנדראס שול ועוד. האנסמבל זוכה לתגובות נלהבות ולשבחים מהקהל, מהמבקרים, ומהאמנים המופיעים איתו בקונצרטים.  זוכה מלגות ופרסים ביניהם: פרס ראש הממשלה לקומפוזיטורים 2015, בפרס ״תמוז״ 2000 למוזיקה ישראלית, בקטגוריית נגן השנה ועוד.  
 
מוצאי שבת, 21 בינואר 2023 בשעה 20:30 מרכז רפפורט חיפה; יום ראשון, 22 בינואר בשעה 20:30, 
היכל התרבות תל אביב אולם צוקר; יום שלישי, 24 בינואר בשעה 19:00, עכו, הקונסרבטוריון העירוני.   מחיר: כרטיסים 120-140 ש"ח, מנויים 340-550 ש"ח. רכישת כרטיסים בטל': 051-221-8088

רכישת כרטיסים
 


למועדי מופעים >

18/12/2022   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע