סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קלאסי
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה "החצוצרה הוירטואוזית" של סולני ת"א
 

 
 
האנסמבל יארח בקונצרט הרביעי שלו  את סרגיי נקריאקוב - הסולן הבינלאומי, ווירטואוז החצוצרה בניצוחו של  ג'ין בק מדרום קוריאה


אורחי האנסמבל

אנסמבל סולני תל אביב יקיים ב-25 ו26 ביוני את הקונצרט הרביעי שלו לעונה, "החצוצרה הוירטואוזית", בניצוחו של ג'ין בק (דרום קוריאה). תוכנית הקונצרט תכלול את: הסרנדה למיתרים של צ'ייקובסקי, וכן יצירות לחצוצרה ותזמורת של מוצרט, באך, אורי ברנר ודיניקו 
  
בקונצרטים אלה האנסמבל יזכה לארח לראשונה את נגן החצוצרה הבינלאומי סרגיי נקריאקוב, שהופיע כבר עם מרבית התזמורות בארץ, בנוסף להופעותיו הבינלאומיות עם תזמורות ברחבי העולם.
 
נקריאקוב יבצע בחצוצרה את הקונצ'רטו מס' 4 של מוצרט לקרן יער ותזמורת, את "תהילים" לחצוצרה, פסנתר ותזמורת של יורי ברנר, את האריה למיתרים של באך בעיבוד לחצוצרה ותזמורת, ואת ה"הורה סטקטו" הוירטואוזי של דיניקו. בנוסף,  יבצע האנסמבל את הסרנדה המפורסמת לכלי קשת של צ'ייקובסקי.
 
"כבוד גדול עבורנו לארח לראשונה את נגן החצוצרה הבינלאומי סרגיי נקריאקוב, שכבר הופיע והקליט עם גדולי המנצחים ועם מיטב התזמורות בעולם", אומר ברק טל, מנהלו המוסיקלי של האנסמבל, ומוסיף:"גם עבור המנצח הדרום קוריאני ג'ין בק תהיה זו הופעה ראשונה עם האנסמבל, זאת לאחר שבשנים האחרונות נרקמים קשרי ידידות חזקים בין האנסמבל לדמויות מפתח בעולם המוסיקה בדרום קוריאה. לפני כשלוש שנים פתח האנסמבל את פסטיבל המוסיקה הבינלאומי בבוסאן, דרום קוריאה, וזכה שם להצלחה גדולה".



ברק טל, צילום: רודריק קוצביק
 

בנוסף ליצירות של באך, מוצרט ודיניקו – יבצע נגן החצוצרה סרגיי נקריאקוב את היצירה "שני פרקי תהילים" של המלחין הישראלי אורי ברנר, יצירה שאת הבכורה שלה ביצע סרגיי נקריאקוב עם הסולנים של מוסקבה.
 
"שתי יצירות שהולחנו במקור כקטעים ווקאליים על הטקסט של תהילים י"ג וכ"ג שוכתבו מאוחר יותר לחצוצרה, פסנתר וכלי מיתר. בדיוק כמו התוכן המילולי של שני הפרקים הללו, גם האופי המוזיקלי של שניהם נמצא בניגוד בולט אחד עם השני. בעוד שהפרק ראשון מלא בכאב וייסורים, בחיפוש אחר נחמה וגאולה, לעומתו הפרק השני מלא ברוגע פנימי ושמחה שקטה. גם הסגנון המוזיקאלי שלהם שונה מאוד אומר המלחין אורי ברנר על שני פרקי התהילים ומוסיף: " : אם הפרק הראשון מבוסס על הרמוניות דיסוננטיות חדות עם זעקה חוזרת על עצמה בקו הסולו מעין קריאה או תקיעת שופר ואחריה מגיעה עלייה גדולה ממעמקי הייאוש עד לשיא דרמטי גדול, השני, לעומת זאת, הומוגני וחלק, כמו מים עמוקים עם סירה של מנגינה שצפה על פני המים של הרמוניה יפה. העולם ההרמוני נע בין אימפרסיוניזם מאוחר ל "cool" ג'אז. הצד הזה מודגש גם מבחינה סונורית  על ידי שימוש בסורדינו ("mute") , המתקשר בתודעה המוסיקאלית לחצוצרן ג'אז הגדול מיילס דייויס".

היצירה בוצעה כאמור בבכורה עולמית לפני כמה שנים על ידי סרגי נקריאקוב בלווי התזמורת "סולני מוסקבה" תחת שרביטו של יורי בשמט באולם הפילהרמונית של מוסקבה ע"ש צ'יקובסקי.
 
להאזנה ליצירתו של אורי ברנר "שני פרקי תהילים" בגרסתה לחצוצרה ופסנתר בביצוע סרגיי נקריאקוב והמלחין לחצו כאן
 

אנסמבל סולני תל אביב, צילום: יואל לוי

סרגיי נקריאקוב - חצוצרה

 
נקריאקוב נולד בעיר ניז'ני נובגורוד, שברוסיה והחל ללמוד נגינה בפסנתר. בשנת 1986 נפגע בגבו ונאלץ לוותר על הפסנתר.
 
יעדו החדש היה החצוצרה, ובכיוון זה זכה בעידוד, בהדרכה ובתמיכה של אביו. התמיכה והידע של אבא נקריאקוב הביאו לפיתוח של רגישות מיוחדת שגילה סרגיי הצעיר בנגינה בחצוצרה. בשנת 1988 עלה עם משפחתו לישראל, אך כבר ב-1991 עזב לאירופה.
 
הופעתו החשובה הראשונה הייתה בפסטיבל זלצבורג בשנת 1991, שם הופיע בניצוח של המנצח הליטאי סאוליוס סונדצקיס. בשנת 1992 הופיע בפסטיבל שלזוויג-הולשטיין בצפון גרמניה וזכה בפרס דוידוף.
 
בשנתיים הבאות למד בהדרכת גי טוברון בקונסרבטואר של פריז. במקביל החל להופיע במדינות רבות באירופה, באסיה, באמריקה הצפונית ובאמריקה הדרומית. בשנת 2002 זכה סרגיי נקריאקוב בפרס "אקו" של רשת הטלוויזיה השנייה בגרמניה. בשנת 2019 נבחר לנגן על ידי אקדמיית "פונו" בגרמניה.
 
במשך השנים הקליט נקריאקוב עבור החברות טלדק, סוני קלאסיקל, EMI ואחרות כשהוא מופיע בין היתר עם המנצחים כריסטוף אשנבאך, יורי בשמט, יורי טמיקנוב, ולדימיר אשכנזי, ייז'י בלוהלאווק, קנט נאגנו, מיכאיל פלטנב, ואלרי גרגייב וסאקארי אוראמו.
 
לוח ההופעות שלו כולל את הסדרות הנחשבות ביותר בכל העולם, כסולן וכנגן רסיטלים שבהם הוא מופיע יחד עם אחותו הפסנתרנית ורה אוחוטניקובה או עם הפסנתרנית הבלגית מריה מאירוביץ'. נקריאקוב חי אומנם באירופה, אך שמר על אזרחותו הישראלית ומגיע לעיתים קרובות לישראל לבקר את הוריו. בשנת 2012 הופיע עם סימפונט רעננה ובשנת 2019 הופיע עם התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון. 

סרגיי מנגן על כלים של בונה הכלים הפריזאי אנטואן קורטואה. 


 סרגיי-נקריאקוב-צילום-Thierry-Cohen.jpg
סרגיי נקריאקוב (צילום: Thierry Cohen)


 
ד"ר אורי ברנר –מלחין ופסנתרן

יליד מוסקבה, למד במוסדות מוסיקאליים מובחרים ברוסיה, גרמניה, הולנד, בעל תואר דוקטור
מאוניברסיטת בר- אילן.  ברנר משלב ביצירותיו בין התרבויות וזרמים מוסיקאליים שונים אותם הכיר מקרוב במהלך חייו, החל ממסורת רוסית קלאסית, דרך מוסיקה אירופאית עכשווית ועד למוטיבים יהודיים וג'אז,
כל זה בדגש על החוויה הבלתי אמצעית של המאזין.  עד כה כתב יותר ממאה יצירות בסגנונות
 ולהרכבים שונים  ומגוונים. יצירותיו בוצעו באולמות הכי חשובים ברחבי העולם, באירופה, ארה"ב,
אוסטרליה, רוסיה ועוד.

בין המבצעים של יצירותיו תזמורת הפילהרמונית הישראלית תחת זובין מהטה, תזמורת סימפונית רשות
השידור ירושלים עם פרדריק שזלן, תזמורת הקאמרית הישראלית, סינפונייטה הישראלית באר-שבע,
גם תזמורות כגון 'סולני מוסקבה' תחת יורי בשמט ו'סולני תל-אביב' תחת ברק טל, הכנר הבנלאומי סרגי
אוסטרובסקי, חצוצרן הבינלאומי סרגי נקריאקוב, נגן הקרן ארקאדי שילקלופר, חלילן נואם בוכמן,
אנסמבלים 'מוזיקה נובה', 'מיתר', 'פניקס', Continuum (ארה"ב), New Julliard Ensemble (ארה"ב), רביעית "אביב" ורביעית "כרמל" ועוד,

אורי זכה בהרבה פרסים, ביניהם פעמים בפרס ראש הממשלה (2006 ו2017), שלושה פרסי אקו"ם
ועוד וגם בפרסים בינלאומיים.

החל מ2007 שנים כיהן אורי כמלחין הבית של הסינפונייטה הישראלית באר-שבע במשך כעשור
ומאז 2016 מכהן אורי גם כמנהל המוזיקאלי של תיאטרון "מיקרו" בירושלים.
מ 2017 ניהל אורי ברנר את הקונסרבטוריון "רון שולמית" בירושלים.

אנסמבל סולני תל-אביב

זוכה פרס לנדאו לאמנויות הבמה לשנת 2015, הוקם בשנת 2001 על-ידי המנצח ברק טל, מתוך שאיפה ליצור בארץ גוף תזמורתי קאמרי איכותי ברמה הגבוהה ביותר. הוא שם לעצמו למטרה להציג יצירות של מלחינים ישראליים, לקדם סולנים ישראליים צעירים, ולטפח אהבה למוסיקה קלאסית בקרב הדור הצעיר. האנסמבל הופיע כבר באולמות הגדולים בעולם בהם אולם קרנגי בניו יורק, הקונצרטהאוס בווינה, אולם הפילהרמונית בסט. פטרסבורג, עם גדולי הסולנים הבינלאומיים בהם הכנר מקסים ונגרוב, הצ'לן מישה מאיסקי, זמר הקונטרה-טנור אנדראס שול ועוד. האנסמבל זוכה לתגובות נלהבות ולשבחים מהקהל, מהמבקרים, ומהאמנים המופיעים איתו בקונצרטים. 

התכנית:
מוצרט – קונצ'רטו מס' 4 לקרן יער ותזמורת (ינוגן על חצוצרה)
אורי ברנר - “שני פרקי תהילים" לחצוצרה, פסנתר ותזמורת כלי קשת
באך – אריה למיתרים, בעיבוד לחצוצרה ותזמורת
דיניקו - הורה סטקטו, בעיבוד לחצוצרה ותזמורת
צ'ייקובסקי – סרנדה לכלי קשת אופ. 48
 
חיפה אולם רפפורט, מוצ"ש 25.6.22  בשעה 20:30
תל אביב הקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה, יום א26.6.22 בשעה 20:30

אתר סולני תל אביב


למועדי מופעים >

07/06/2022   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע