|
|
|
תיעודי |
|
|
|
|
|
Cooking History |
ההיסטוריה של הבישול |
|
|
|
|
|
|
בימוי: פיטר קרקס ציורים ועיצוב: מרטין קולאר עריכה: מארק סוליק מוזיקה: מארק פיאצ`ק |
משתתפים: קלאבדיה מאטבייבנה לובאנובה, פרנץ ויינהארט, היינץ רודיגר, ליפקה דיסטר |
הופעה ראשונה: 2009 ארץ מקור: אוסטריה , צכיה
משך הופעה: 88 דקות
|
|
|
|
נפוליאון הכריז פעם שהצבא צועד על קיבתו. חיילים רבים כבר אמרו "הייתי אוכל סוס", ולצערם רבים אכן עשו זאת. אבל בעידן שבו צבאות כבר לא בוזזים את דרכם דרך אזורים כבושים ומתקיימים מן השלל שאספו בדרך, איך באמת מאכילים את החיילים? איינשטיין הכריז שאת כל המלחמות אחרי מלחמת העולם השלישית כבר ילחמו עם מקלות ואבנים, אבל שכח לציין שסירים ומחבתות גם הם חלק בלתי נפרד מכל מלחמה.
פיטר קרקס לוקח אותנו לסיור מרתק במטבחים צבאיים ומוביל אותנו בין השאר לצ`צ`ניה, למדינות יוגוסלביה לשעבר ולגרמניה הנאצית. להאכיל את הצבא הוא קרב בזכות עצמו וקרקס בוחן את היחסים המורכבים בין רעב למלחמה. או כפי שאומר אחד הטבחים: "חייל רעב פשוט לא מרגיש בטוח". "ההיסטוריה של הבישול" מנווט את דרכו בין שש מלחמות ובדרך מגיש לנו גם סוג של קומדיה של מאחורי הקלעים, חגיגה של הומור של טבחים.
רוסית, גרמנית, עברית, הונגרית, צרפתית, צ`כית, סרבית וקרואטית, תרגום לאנגלית.
|
|
|
מחיר |
|
עיר |
|
שם
האולם |
|
שעה |
|
יום |
|
תאריך |
|
|
|
|
|