18:00-18:45
התכנסות, סיור בתערוכה, 'טרמינל' – מיצג תנועתי בגלריות המוזיאון. כוריאוגרפיה: מיכל פל
19:00-20:00
טוּסוֹבְקַה –שירת הגירה
'אמני דור 1.5 ' מדברים את חוויית ההגירה והתרבות עליה גדלו בבריה"מ. בשירה, בספוקן וורד ובמוסיקה. משתתפים: אריק אבר, וולקן, שמואל זלצר, מאיה זקס, קמילה, אלקס ריף.
20:15-21:30
מפגשים אישיים לבחירה, מפגש אחד:
צל בבגדד
סרט דוקומנטרי ובו סיפורה של לינדה, עיתונאית ישראלית שברחה מבגדד בשנות ה70 והקשר שנוצר בינה לבין עיתונאי עיראקי העוזר לה לחקור את היעלמותו של אביה. הסרט מדלג בין אירועים בישראל, ירדן ועירק, מציג נקודת מבט מורכבת ומספר על היעלמותה של הקהילה היהודית המפוארת. בסיום הסרט, שיחה עם הבמאי דוקי דרור.
אשדוד-ניו יורק-מרוקו-אשדוד
המשורר סמי שלום שטרית יקרא מספריו ״שירים באשדודית״, ״יהודים״ ו״זמן מרוקו״ וידבר על הסיפורים שבין השירים, על חוויית הגלות והטלטלה שבדילוגים בין אשדוד, ניו יורק ומרוקו שבתווך. בין מולדות, בין הלשונות ובין הקולות, הצלילים והמראות שעיצבו את זהותו וכתיבתו.
הסצנות הנסתרות מן העין
אופיר טובול, בעל הבלוג קפה גיברלטר יספר על העולמות המוסיקליים שמתרחשים מתחת לבית שלנו אך נסתרים מאוזננו. סצנות מוסיקליות שלמות: שירת גוספל בכנסיות בדרום תל אביב, הופעות מאירן בחולון, ומסיבות פופ קוראני. שכולם חלק קיים ומתהווה מתרבות המהגרים של ישראל.
סליחה, איך קוראים לך?
אבשלום קור – מומחה לשפה העברית, יספר לנו על מוצאנו על פי שם המשפחה שלנו, זה שנולדנו אליו וזה שאימצנו. המשתתפים יעבירו מראש את שם המשפחה ובמפגש ישמעו על מקורותיו, מניין בא ואיך התגלגל למה שהוא היום.
21:30-22:00
ארוחת ערב קלה
22:15-23:30
ג'יש
ארבעה מוסיקאים: אהוד בנאי, ג'ורג' סמעאן, סאלם דרוויש, גיל סמטנה נפגשים למופע בין- תרבותי, הנרקם לכדי שפה מוסיקאלית עשירה ורבת ניואנסים. המופע משלב בין שירים של אהוד בנאי לבין שירי עם ערביים ושירים שכתבו האחים רחבאני לזמרת הלבנונית פיירוז.
ג'יש (צילום: רויטל טופיול)