המנצח עטור הפרסים מורי סידלין ממשיך את המחקר החשוב שלו, ומגיש קונצרט דרמטי חדש ליצירות מאת חמישה-עשר מלחינים יהודים שנכלאו בתקופת מלחמת העולם השנייה במחנה הריכוז טרזיינשטט. הקונצרט משלב וידאו וקריינות לצלילי קטעים נבחרים מיצירות מאת ויקטור אולמן, גדעון קליין, זיגמונד שול, פאבל האס, רודולף קארל ועשרה מלחינים נוספים, שחלקם נחשבו לדור ההמשך הטבעי של מלחיני צ'כיה המפורסמים. מרבית היצירות שיבוצעו היו למעשה האחרונות שכתבו אותם צעירים מוכשרים שנשלחו למותם בשנות העשרים והשלושים לחייהם.
הקונצרט בהשתתפות מוזיקאים וסולנים בינלאומיים ובשיתוף האקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים, מציג יצירות סולו, דואט, ויצירות בביצוע שלושה, ארבעה תשעה וארבעה-עשר נגנים, ארבעה זמרים ושני קריינים. בין מגוון היצירות הללו בולטים קטעים נרחבים מתוך הסונטה השביעית לפסנתר של אולמן ומתוך האופרה שלו "קיסר אטלנטיס", שטומנת בחובה מסרים סוציולוגיים ופטריוטיים. ב"אטיוד" למיתרים של פאבל האס מתקיים דיאלוג מוזיקלי מרגש בין אנסמבל חי על הבמה לבין סרטון משנת 1944 שמתעד נגינה חיה של מוזיקאים במחנה הריכוז טרזיינשטט. שיריו של האנס קראזה מעוררים כמיהה קורעת לב, ו"הכול אפשרי" של קארל סוונק מייצג את מוזיקת הקברט של טרזיינשטט שהלחין אחד האמנים היצירתיים ביותר באירופה.
מורי סידלין (צילום: ג'ף רופמן)
ב-2012 התארח מורי סידלין בפסטיבל ישראל עם "ורדי בטרזיינשטט: רקוויאם של התרסה" – פרויקט שתואר כבלתי נשכח. ב"שעות של חופש" הוא ממשיך לעסוק בתעצומות הנפש ובכוחה של האמנות לעורר השראה, לשמר צלם אנוש, ולהפיח אומץ ותקווה גם ברגעים הקשים ביותר.
*המופע בסיוע קרן דפיינט רקוויאם ותכנית שהות אמן של אוניברסיטת גרטשן מ. ברוק