|
|
|
דרמה |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שחקנים: ז`ראר דפרדייה, קיוזו נקטסוקה, סנדרין בונר, בסטיאן בוליון, פייר רישאר, רוד פארדו |
הופעה ראשונה: 2022 ארץ מקור: יפן , צרפת
משך הופעה: שעה ו-45 דקות
|
|
|
|
גבריאל, אחד מהשפים המובילים והנחשבים בצרפת כולה מקבל את כוכב המישלן השלישי שלו. הוא אמור להיות מאושר, אבל לא מצליח – ולא קשה להבין מדוע: הוא מבלה את חייו במטבח או בשתייה, אשתו מבלה עם גבר אחר, ועם שני בניו כמעט אין לו קשר. בעקבות הצעה של חברו הטוב לנסות היפנוזה, יוצא גבריאל למסע בעקבות הטעם המיוחד שגרם לפני שנים לשף צעיר להביס אותו בתחרות מזון, בעזרת קערה של אטריות ראמן, ולנסות סוף סוף לפענח את ההשפעה האדירה שהיתה לאותו אירוע. האם הוא יצליח למצוא את טעם החיים?
ביקורות אומאמי הוא אחד מחמשת הטעמים הבסיסיים שהמוח האנושי מסוגל להבחין בהם. האחרים הם מר, מתוק, חמוץ ומלוח. אומאמי הוא טעם המקושר לחלבונים וחומצות אמינו כגון גלוטמט ונוקליאוטידים הנמצאים בגבינה, פטריות, עגבניות וכו'. ברור שהסרט משתייך לחטיבת הקולנוע הקולינרי ומפגיש את תרבות האוכל האירופית-מערבית עם זו היפנית-מזרחית. המסע ליפן של הגיבור שלנו גבריאל, בכיכובו הנהדר של ז'ראר דפרדייה (איך לא!) הופך, אולי בעקבות טיפול ההיפנוזה, שעבר לטריפ צבעוני וססגוני של מראות, צלילים וטעמים. וגם סדרת מפגשים מהסוג האישי, עם דוברות ודוברי יפנית, וכאלה שיודעים גם צרפתית. התמהיל הזה של שילוב של טעמים קולינריים עם חיבורים אנושיים עשוי נהדר. ובתוספת לאתרים המצולמים המרתקים והצילום הנהדר, וכן פסקול מוזיקלי מגוון, מרחיב דעת – עושים את העבודה עד הסוף. (נחום מוכיח, אתר הבמה)
|
|
|
מחיר |
|
עיר |
|
שם
האולם |
|
שעה |
|
יום |
|
תאריך |
|
|
|
|
|