תזמורת הסינפונייטה הישראלית באר שבע נוסדה בשנת 1973 על ידי נגנים עולים חדשים. כמנצח ומנהל מוסיקלי הראשון של הסינפונייטה כיהן אבי אוסטרובסקי. מנצח הכבוד של התזמורת הוא מנהלה לשעבר- חתן פרס ישראל מאסטרו מנדי רודן ז''ל. החל מעונת הקונצרטים הקרובה 2013/14 יכהן מאסטרו יוסטוס פרנץ בתפקיד המנהל המוסיקלי של התזמורת. מנכ''ל התזמורת הוא עופר סלע.
במהלך ארבעת העשורים האחרונים, התזמורת משרתת בהתמדה ובנאמנות את קהילת חובבי המוסיקה בבאר-שבע והנגב. לצד הופעותיה על כל בימות הקונצרטים בארץ, פרצה התזמורת את גבולות סביבתה והפכה לגוף אמנותי בעל מוניטין בארץ ובחו''ל.
ממקום מושבה בבאר-שבע, התזמורת בונה ומרחיבה את התשתית התרבותית-אמנותית באזור, בהגיעה לפתח ביתם של כל תושבי הנגב. סדרות הקונצרטים שלה מתקיימות בבאר-שבע ובכל רחבי הארץ.
במשך השנים, מאות מוסיקאים מן השורה הראשונה הופיעו עם הסינפונייטה בזכות המוניטין שרכשה, וביניהם ליאונרד ברנשטיין, אייזיק שטרן, פנחס צוקרמן, ז'אן פייר רמפל, שלמה מינץ, שילה ארמסטרונג, קלוד פרנק, פליסיטיפלמר, פול טורטליה, גרי קאר, מוריס בורג, בלה דוידוביץ, מנחם פרסלר, כריסטיאן לינדברג, אשר פיש, גיא בראונשטיין, גלעד קרני, איתמר גולן, סופי סולומון מריאל נורדמן ועוד.
הסינפונייטה רואה כיעד מרכזי בפעילותה את החינוך המוסיקלי של הדור הצעיר ומקיימת סדרות קונצרטים מיוחדים, החל מהגיל הרך דרך בתי הספר היסודיים והתיכוניים ועד לסטודנטים באוניברסיטת בן-גוריון ובמכללות אקדמיות ברחבי הנגב.
התזמורת מקפידה על קידום יצירה מקורית מאת יוצרים ישראלים, ומקיימת קונצרטים של זמר עברי בשיתוף תלמידי האקדמיה למוסיקה בירושלים. על כך זכתה התזמורת בפרס ראשון של המועצה לתרבות ואמנות בשנת 1995 (עבור ביצוע תזמורתי מצטיין של מוסיקה ישראלית) וכן בפרס הצילינדר הנודד של ''אמנות לעם'' לשנת 1998 (עבור הפצת המוסיקה ביישובי הפריפריה).
הסינפונייטה הישראלית באר-שבע נחשבת לסמל ודוגמה לרוח החלוצית הרב-גונית של ישראל. נגניה, ילידי הארץ, עולים חדשים וותיקים, חוברים יחדיו ויוצרים תזמורת מקצועית ומלוטשת אשר מקצועיותה ואיכותה הטכנית, בשילוב חדוות היצירה של אנשיה, מעניקה למאזינים חוויה מוסיקלית מהנה.
מאסטרו פרנץ יוסטוס - המנהל המוזיקלי
פרופ' יוסטוס פרנץ, יליד פולין 1944, גדל בגרמניה, פסנתרן מחונן ומנצח בעל שם עולמי, מעבר להיותו בעל קריירה מוסיקלית מפוארת בת מעל 30 שנה, פרנץ ידוע כמגלה ומטפח כישרונות צעירים בתחום המוסיקה הקלאסית.
פרנץ החל לנגן בפסנתר בגיל 4 ובהמשך למד אצל פרופ' הנסן ווילהלם קמפף. פריצת הדרך הגיעה בשנת 1967 כאשר זכה בתחרות מוזיקלית מתוקשרת ובינלאומית, בחסות תחנת טלוויזיה גרמנית. בגיל 23 זכה במגלת קרן האקדמיה הגרמנית הלאומית והיה בין האמנים הצעירים ביותר שזכו במלגה מכובדת זו. הוא ניגן לראשונה עם התזמורת הפילהרמונית של ברלין בניצוחו של הרברט פון קאראיין בשנת 1970 ונמנה על קבוצת הפסנתרנים הנבחרים בתזמורת. בשנת 1975 התארח בארצות הברית בתזמורת הפילהרמונית של ניו יורק, בניצוחו של לאונרד ברנשטיין, שלימים הפך למנטור המקצועי של פרנץ ולידידו הקרוב. כמו כן, מופיע פרנץ בקביעות עם התזמורות הגדולות בעולם, כגון: התזמורת הסימפונית של מוסקבה, התזמורת הפילהרמונית בדרבן, תזמורת פילהרמונית אורל, התזמורת הפילהרמונית של סין, התזמורת של תיאטרון מרינסקי בסנט- פטרסבורג ועוד.
פרנץ ייסד בשנת 1986 פסטיבל מוסיקה קלאסית מהידועים בעולם: פסטיבל שלזוויג- הולשטיין, בצפון גרמניה, ושימש כמנכ''ל הפסטיבל במהלך תשע שנים רצופות.
בשנת 1989 קיבל פרנץ את עיטור צלב הכבוד של הרפובליקה הפדרלית של גרמניה, והוא משמש עד היום כנציג גרמניה: שגריר של רצון טוב לענייני פליטים, באו''ם. (ראוי בהקשר זה לציין כי משפחתו של פרנץ ידועה כמובילת המאבק נגד השלטון הנאצי על אדמת פולין).
בשנת 1995 הקים את תזמורת ''פילהרמוניה של האומות'' -
(Philharmonia of Nations) ובכך הגשים את החזון המשותף שלו ושל לאונרד ברנשטיין: להקמת תזמורת מקצועית, בינלאומית, המורכבת ממוסיקאים מוכשרים וצעירים מכל אומות העולם. פרנץ מכהן בה עד היום כמנצח ראשי ומנהל מוסיקלי, ובתוך כך, משקיע רבות באיתור וטיפוח כישרונות צעירים. למעשה, אמנים רבים בעלי שם וקריירה משגשגת בינלאומית, התגלו לראשונה על הבמה לצדו ובעידודו: הכנרים מקסים ונגרוב ויוסף לנדוויי, הפסנתרן יגבני קיסין ועוד רבים וטובים.
פרנץ ידוע בביצועיו למוסיקה מהתקופה הקלאסית והרומנטית, בעיקר ליצירותיו של מוצרט. הוא ניגן יצירות דואט רבות וקונצרטים ב''ארבע ידיים'', עם עמיתו המנצח והפסנתרן כריסטוף אשנבאך.
עופר סלע - מנכ''ל
לתפקיד מנכ''ל הסינפונייטה התמנה עופר סלע, איש הנגב וחבר קיבוץ שדה יואב. עופר סלע מביא לסינפונייטה ניסיון מוכח ואוריינטציה חזקה בנושאי שיווק מנויים ופיתוח.
במגוון התפקידים שביצע הוא משלב עבודה חינוכית, מעורבות ציבורית וניהול עסקי-כלכלי מוצלח.
בין השנים 91- 1982 עסק בהוראה וחינוך בביה''ס התיכון האזורי ''צפית'' בכפר מנחם ועד היום מכהן כיו''ר הועד המנהל של ביה''ס.
לצד אלה הוא ממלא תפקיד סגן ראש המועצה האזורית יואב (בתואר).
בשנים 99 – 1993 היה המנהל העסקי של קיבוצו-שדה יואב, שכלל ניהול כל ענפי המשק ותקציבו, עיצוב וניהול מדיניות כלכלית וחשבונאית של הקיבוץ וחבר בדירקטוריונים שונים.
בשנת 1999 התמנה עופר סלע למנכ''ל ''חמי יואב''. על ידי מדיניות כלכלית שיווקית מתקדמת הוא קידם והרחיב את האתר, שיפר את רווחיותו, הרחיב את סל המוצרים, מיסד שיטות שיווק חדשניות ושיתופי פעולה פוריים והקים את אורחן יואב ובניית מרכז בריאות.