פרופ' יוסטוס פרנץ, יליד פולין 1944, גדל בגרמניה, פסנתרן מחונן ומנצח בעל שם עולמי, מעבר להיותו בעל קריירה מוסיקלית מפוארת בת מעל 30 שנה, פרנץ ידוע כמגלה ומטפח כישרונות צעירים בתחום המוסיקה הקלאסית.
פרנץ החל לנגן בפסנתר בגיל 4 ובהמשך למד אצל פרופ' הנסן ווילהלם קמפף. פריצת הדרך הגיעה בשנת 1967 כאשר זכה בתחרות מוזיקלית מתוקשרת ובינלאומית, בחסות תחנת טלוויזיה גרמנית. בגיל 23 זכה במגלת קרן האקדמיה הגרמנית הלאומית והיה בין האמנים הצעירים ביותר שזכו במלגה מכובדת זו. הוא ניגן לראשונה עם התזמורת הפילהרמונית של ברלין בניצוחו של הרברט פון קאראיין בשנת 1970 ונמנה על קבוצת הפסנתרנים הנבחרים בתזמורת. בשנת 1975 התארח בארצות הברית בתזמורת הפילהרמונית של ניו יורק, בניצוחו של לאונרד ברנשטיין, שלימים הפך למנטור המקצועי של פרנץ ולידידו הקרוב. כמו כן, מופיע פרנץ בקביעות עם התזמורות הגדולות בעולם, כגון: התזמורת הסימפונית של מוסקבה, התזמורת הפילהרמונית בדרבן, תזמורת פילהרמונית אורל, התזמורת הפילהרמונית של סין, התזמורת של תיאטרון מרינסקי בסנט- פטרסבורג ועוד.
פרנץ ייסד בשנת 1986 פסטיבל מוסיקה קלאסית מהידועים בעולם: פסטיבל שלזוויג- הולשטיין, בצפון גרמניה, ושימש כמנכ"ל הפסטיבל במהלך תשע שנים רצופות.
בשנת 1989 קיבל פרנץ את עיטור צלב הכבוד של הרפובליקה הפדרלית של גרמניה, והוא משמש עד היום כנציג גרמניה: שגריר של רצון טוב לענייני פליטים, באו"ם. (ראוי בהקשר זה לציין כי משפחתו של פרנץ ידועה כמובילת המאבק נגד השלטון הנאצי על אדמת פולין).
בשנת 1995 הקים את תזמורת "פילהרמוניה של האומות" -
(Philharmonia of Nations)
ובכך הגשים את החזון המשותף שלו ושל לאונרד ברנשטיין: להקמת תזמורת מקצועית, בינלאומית, המורכבת ממוסיקאים מוכשרים וצעירים מכל אומות העולם. פרנץ מכהן בה עד היום כמנצח ראשי ומנהל מוסיקלי, ובתוך כך, משקיע רבות באיתור וטיפוח כישרונות צעירים. למעשה, אמנים רבים בעלי שם וקריירה משגשגת בינלאומית, התגלו לראשונה על הבמה לצדו ובעידודו: הכנרים מקסים ונגרוב ויוסף לנדוויי, הפסנתרן יגבני קיסין ועוד רבים וטובים.
פרנץ ידוע בביצועיו למוסיקה מהתקופה הקלאסית והרומנטית, בעיקר ליצירותיו של מוצרט. הוא ניגן יצירות דואט רבות וקונצרטים ב"ארבע ידיים", עם עמיתו המנצח והפסנתרן כריסטוף אשנבאך.
החל מספטמבר 2013, יכהן פרנץ כמנהל המוסיקלי של תזמורת הסינפונייטה הישראלית באר-שבע, עמה שיתף פעולה בעבר, כמנצח וכסולן אורח. היכרותו עם הקהל הישראלי נעשתה במסגרות מוסיקליות נוספות כמו: פסטיבל הים האדום באילת 2011, האופרה הישראלית באמפיתיאטרון בית-שאן ("נישואי פיגרו") ועוד. קשריו החמים עם מוסיקאים, אמנים ומנהלי מוסדות תרבות בישראל הינם חלק מעולמו המקצועי והאישי מזה שנים רבות.