מוסיקאי
פוגורליץ נולד בבלגראד (יוגוסלביה) בשנת 1958, את שיעור הפסנתר הראשון שלו קיבל בגיל שבע. בגיל 12 עבר עם הוריו למוסקבה (ברה"מ לשעבר) והחל ללמוד ב -. CENTRAL MUSIC SCHOOL חמש שנים לאחר מכן עבר ללמוד בקונסבטוריון על שם צ`ייקובסקי וב-1976 החל בלימודים אינטנסבים אצל הפסנתרנית המפורסמת ALIZA KEZERADZE שלה גם היה נשוי משנת 1980 ועד למותה בטרם –עת בשנת 1996.
בשנת 1978 זכה פוגורליץ זכה בפרס הראשון בתחרות קאזה גראנדה CASAGRANDE בטארני TERNI (איטליה) ובשנת 1980 בתחרות המוזיקה הבינלאומית במונטריאול (קנדה) אבל פריצת הדרך הגדולה שלו הייתה המחלוקת הפוליטית שנוצרה סביב הסרתו מהשלב הסופי בתחרות הבינלאומית ע"ש שופן בשנת 1980, ובמקביל הכרזתה של מרתה ארגריך (אחת השופטות וכלת הפרס בשנת 1965) שהאיש הוא גאון, אשר משכו אליו את תשומת הלב המיידית ונתנו לו הכרה עולמית.
מאז רסיטל הבכורה שלו באולם CARNEGIE בניו יורק בשנת 1981, פוגורליץ יצר סנסציה בהופעותיו בכל אולמות הקונצרטים הטובים ביותר ברחבי העולם (ארה"ב, קנדה, אירופה, יפן, דרום אמריקה וישראל). הוא קיבל הזמנות להופיע עם התזמורות החשובות ביותר כגון: ברלין, וינה, כל התזמורות בלונדון, התזמורת הסימפונית של שיקגו, התזמורת הסימפונית של שיקגו, הפילהרמונית של ניו יורק, והתזמורת של פריז.
פוגורליץ גם תמך במוזיקאים צעירים, בשנת 1986 הקים קרן בקרואטיה לגיוס תרומות בעבור מלגות לאומנים צעירים, במטרה לקדם את לימודיהם בחו"ל. החל משנת 1989 מתקיים פסטיבל שנתי על שם איוו פוגורליץ שמטרתו תמיכה במוזיקאים צעירים ומבטיחים הנמצאים בתחילת הקריירה המוזיקלית שלהם על ידי כך שניתנת להם האפשרות לנגן יחד עם מוזיקאים מפורסמים.
בשנת 1993 התקיימה בפעם הראשונה תחרות הפסנתר ע"ש איוו פוגורליץ בקליפורניה.
בשנת 1994 פוגורליץ הקים קרן נוספת בסריבו מטרה לגייס כסף לבניית בית חולים מקומי ובמטרה לספק תמיכה רפואית לאנשי סריבו. בשנת 1998 קיבל מאונסקו את תואר שגריר של רצון טוב "Ambassador of goodwill" . בשנת 1982 חתם על הסכם אקסלוסיביות עם חברת התקליטים Deutsche grammophon
פוגורליץ מאמין בדרכו האמנותית ולא מהסס לשנות "סדרי עולם" גם אם הדבר מעורר מהומות בעולם המוסיקה. ב-1999 ניגן את הקונצ`רטו השני לפסנתר של רחמנינוב ובמקום לנגן אותה במהירות המקובלת, בחר לנגן אותה באיטיות תוך שהוא מאריך את אורכה מ-30 דקות ל-50 . הקהל היה נסער אך מבקרי הוושינגטון פוסט שיבחו אותו על האינטרפטציה וציינו שרחמנינוב מעולם לא נשמע כה מדהים ביופיו. ימים אחדים לאחר מכן, ביטל קונצרט עם ה תזמורת פילדלפיה בקרנגי הול משום שהתזמורת לא התפנתה לקיים איתו חזרה באולם עצמו לפני הקונצרט ובעיניו לא ניתן לקיים קונצרט באולם שלא נערכה בו חזרה קודם לכן.
איוו פוגורליץ מקיים קשר הדוק עם ישראל מזה 20 שנה. פוגורליץ נלהב מאד מהקהל הישראלי הצמא למוסיקה, מתעניין בפרשנויות השונות, מעמיק ובעל ידע. הופעותיו בישראל היו הצלחה רבה הן אצל הקהל והן בקרב המבקרים הישראלים ששיבחו את פרשנותו הייחודית והאינדיבידואלית .
|