אנסמבל זמרי מורן
האנסמבל מונה זמרים צעירים בוגרי המקהלה, חיילים מוסיקאים מצטיינים וסטודנטים באקדמיות למוסיקה. הוקם ב- 1998, כגוף ייצוגי מקצועי שמטרתו קידום זמרים צעירים לשירה אומנותית, מצוינות מוסיקלית, ופיתוח הזמרה הסולנית.
האנסמבל מבצע ממיטב המוסיקה המקהלתית והיצירה הישראלית של טובי המלחינים ביניהם: ג. שוחט, מ. ויזנברג, ח. פרמונט, י. בראון, א. מילך-שריף וא. באט.
במהלך השנים האחרונות השתתף האנסמבל בסדרות קונצרטים עם התזמורת הקאמרית הקיבוצית, בסדרה הקאמרית עם התזמורת הסימפונית ראשון לציון, בסדרת המינויים של התזמורת הקאמרית הישראלית ובסדרת קונצרטים עם תזמורת הקאמרטה ירושלים.
בין אנשי הצוות המקצועי עובד האנסמבל עם המלחין והפסנתרן אייל באט.
בקיץ 2002 זכה בפרס הראשון בתחרות בינלאומית ביפן, וב- 1998 בתחרות הבינלאומית "שירת הימים" בישראל.
האנסמבל הופיע בפסטיבל 'באך' ביוג'ין – אורגון ארה"ב, בפסטיבל ליטורגי בגרמניה וכמקהלה הייצוגית ב'אקספו 2000' בהנובר גרמניה.
בקיץ 2005 הוזמן האנסמבל והשתתף בפסטיבל באך בטורונטו בביצועים יחודים של הקנטטות של באך תחת ניצוחו של מאסטרו הלמוט רילינג.
בקיץ 2008 ייצג אנסמבל זמרי מורן את ישראל בפסטיבל "Vox Pacis" ("קולות לשלום") שנערך בשטוקהולם, שבדיה, ומטרתו יצירת קשרים וגשרים בין תרבויות ודתות שונות.
בפסטיבל השתתפו הרכבים מארצות שונות: מצרים, מרוקו, אסטוניה, גאורגיה, יוון, הודו, טיבט, שבדיה, נורבגיה, פינלנד וישראל.
באוקטובר 2009 הופיע האנסמבל בסיור קונצרטים בחוף המערבי בארה"ב שקצר הצלחה רבה ובו הושם דגש מיוחד על הפרויקטים הקהילתיים של מקהלות מורן בעשור האחרון. במאי 2012 ייצג ההרכב את ישראל בפסטיבל של מוסיקה ליטורגית בגרמניה.
נעמי פארן
המנצחת והמנהלת המוסיקלית של מקהלות מורן.
השתלמה בניצוח מקהלות בקונסרבטוריון בקופנהגן ובבית הספר הגבוה למוסיקה במלמו שבדיה. נטלה חלק בהשתלמויות ובסדנאות מנצחים יוקרתיות ומוזמנת להנחות כתות אמן וסדנאות בחו"ל, בין השאר בדרום קוריאה, בספרד, בהונג-קונג, סין, צרפת וארה"ב. וכן לשפוט בתחרויות בינלאומיות. כמו כן זכתה לפרס outstanding conductor בתחרות מקהלות בינלאומית, 1996.
בשנים 1992-2002 שימשה בתפקיד "קידום ופיתוח מקהלות ילדים ונוער בישראל" מטעם משרד החינוך והתרבות. במסגרת תפקידה, יזמה סדנאות למידה למורים ולמנצחים, הנחתה מקהלות בכל רחבי הארץ והעמיקה את הקשר בין מלחינים לבין מקהלות הילדים והנוער.
נעמי יזמה והקימה את "המרכז הישראלי למוסיקה ווקאלית", בו נערכות סדנאות רבות לזמרים צעירים, מנצחים, מורים ומקהלות. אחת המטרות של המרכז הווקאלי היא פעילות למען הקהילה. מטרה זו מושגת ע"י שלוב ילדי מקהלת מורן עם: ילדים חולי סרטן, ילדים בסיכון וילדים ונוער בצרכים מיוחדים.
"אני מאמינה שעלינו להטמיע את תרבות השירה בתוכנו כדי שנוכל להיות אנשים טובים יותר, רגישים יותר ותורמים יותר לסביבה".
"לנצח פירושו לאזן בין מודעות לזרימה, בזמן אמיתי. לשיר זה פשוט להיות אתה", היא מאמינה ששירה היא הביטוי האנושי הטבעי והעמוק מכולם שיכול ליצור גשר בין אנשים, תרבויות ועמים.