תזמורות
העיר אשדוד מאופיינת כעיר שוחרת תרבות, מזוהה עם גופי תרבות רבים שהקימה וביניהם "התזמורת הסימפונית אשדוד" שהינה התגשמות חלומם של חובבי המוסיקה הקלאסית, האוכלוסיה האשדודית בעלת התרבות המערבית ואירופה המזרחית, שרצו בהקמתה.
ב- 1992 התגשם חלומם של "המשוגעים לדבר" שלא חסכו כל מאמץ מלפעול אצל רשויות התרבות והאמנות על מנת להקים תזמורת קלאסית באשדוד להדרת העיר וכביטוי לעצמתה התרבותית והאמנותית. עם הקמת התזמורת הקאמרית אשדוד ביוזמת עיריית אשדוד והמרכז לקליטת אמנים עולים במשרד החינוך והתרבות הובטח תקציבה של התזמורת.
ההנהלה שנבחרה בחרה בעו"ד משה פישר למנהלה של התזמורת הקאמרית אשדוד שעד היום ממלא תפקיד זה בנאמנות, הצלחה, מוטיבציה ויוזמה רבה.
כמנצחה ומנהלה המוסיקלי הראשון מונה שמעון כהן דמות מוסיקלית מוערכת באולמי הקונצרטים בארץ. שייסד את תזמורת ראשון לציון.
שלב בחירת הנגנים היה הקשה ביותר: אשדוד התברכה בציבור נגנים מקצועי, עולים חדשים מברית המועצות שציפו בכיליון עיניים להשתלב בחיי המוסיקה בישראל. נבחרו 20 נגנים רובם תושבי אשדוד בראשם הכנרת המחוננת בלה פורטנוב המכהנת עד היום ככנרת ראשונה של התזמורת.
התזמורת הקאמרית בצעה סדרות קונצרטים למנויים ברחבי המדינה. והייתה לאחת מהתזמורות הקאמריות החשובות והבולטות בישראל. תוכנית המנויים כללה סדרה בת 6 קונצרטים עם רפרטואר של מיטב המלחינים של יצירות לביצוע תזמורת קאמרית בביצוע ובניצוח גדולי המנצחים והסולנים. בנוסף ערכה התזמורת קונצרטים לנוער ולמשפחה.
התזמורת הופיעה באולמות קונצרטים בפני אלפי צופים, בהקלטות רדיו וטלוויזיה, והביקורת גמרה את ההלל עליה כ"צליל עשיר, דיוק ריתמי, אופקים מרשימים בתחום הדינמיקה והאלגנטיות, נגינה מקצועית ומגובשת מלאת חיים". כמו כן השתתפה התזמורת בהופעות מיוחדות באירועים כמו יום העצמאות בתיאטרון ירושלים, חגיגות ה- 3000 לירושלים, מופעים בתיאטרון חיפה, במוזיאון ת"א, מוזיאון ישראל, פסטיבלים למוסיקה קאמרית. התזמורת הוזמנה פעמים רבות כמעט בכל שנה הופיעה בחו"ל בקונצרטים שצפו אלפים.
התקדמותה והצלחתה של של התזמורת קידמה אותה למעמד בסולם הדירוג של התזמורות הקיימות, ביססו את מעמדה בעולם המוסיקה בישראל והקנו לה את הכרתו של משרד החינוך והתרבות לתמיד, בעיקר לאחר שנתמנה המאסטרו מנדי רודן ליו"ר הוועדה הציבורית של התזמורת.
קשרים מקצועיים נקשרו עם מנצחים וסולנים ברחבי העולם : רוסיה, דרום קוריאה, ארה"ב, ספרד, שנענו ברצון להזמנות התזמורת לשיתוף פעולה.
הנהלת התזמורת החליטה מידי פעם להרחיב את התזמורת בנגני כלי נשיפה ואחרים כדי לבצע יצירות קונצרטנטיות וסימפוניות להנאת הקהל בארץ ובחו"ל צרפת , גרמניה, ספרד, הארצות בהן הופיעה התזמורת בסדרות קונצרטים. עם היווסדה היו לתזמורת כ- 200 מנויים וכיום כ- 3000 מנויים .
הפוטנציאל ויכולתה המוסיקלית והמקצועית של התזמורת הבשילו להרחיבה לתזמורת סימפונית, שגדלה מ- 25 נגנים ל- 65. התזמורת מופיעה כ- 100 הופעות בשנה ברחבי ישראל ומידי שנה מוזמנת להופיע בחו"ל, הופעות המתוכננות על ידי שגרירויות זרות. לאחרונה הופיעה התזמורת בצרפת, גרמניה, האיים הכנריים, ספרד, הונגריה, רומניה ובלרוס.
רפרטואר התזמורת עשיר ומושקע ואין כל מניעה תקציבית לביצוע מושלם של ההופעות. פרט לרפרטואר קלאסי עשיר ומגוון של מיטב המוסיקה לביצועים של מוסיקה קלאסית, התזמורת מבצעת קונצרטי ג'אז תמיד עם גדולי הנגנים והזמרים, כמו ליאוניד פטשקה, ברפרטואר מפואר של מלחינים כמו גרשווין, ריי צ'רלס, בהזמנת נגנים וזמרים מחו"ל, כמו הכנר הנס בקמן- כינור, רנדי ברייקר- תופים , בוריסלב סטרולב- צ'לו ועוד.
התזמורת הסימפונית מגישה קונצרטי מנויים גם לילדים ולמשפחה בביצוע גדולי הסולנים המקנים מידע מוסיקלי לפי צרכי הילדים, במטרה לגדל ציבור מאזין שוחר מוסיקה.
כיום המנהל המוסיקלי של התזמורת הוא הפסנתרן והמנצח הדגול ואג פפיאן .
|