מלחין/מלחינה
היה מן המלחינים הפוריים של הזמר העברי לאחר קום המדינה.
יצירתו הענפה החלה בשירו "אל העין" בשנת 1949 והסתיימה ימים ספורים לפני מותו בשיר "לך אשזור השיר" בשנת 2006. הוא חיבר גם מאות עיבודים לחבורות זמר ולמקהלות.
פעילותו בין השנים 1951 עד 1965 זיכתה אותו בתואר "מלחין הצמדים". די להסתכל ברשימה: הדודאים, הפרברים, רן ונמה, העמרנים, צמד דו-רון, צמד מור וקינמון וצמדים נוספים.
בצד היותו מורה נפלא, מלחין ומעבד, יוסקה היה שותף נכבד בהקמת תנועת המקהלות בישראל. יוסף הדר גילה בעיבודיו למקהלות נדיבות לב רבה ועיבד, הבליט והקליט שירים רבים של מלחינים אחרים, ובכך זכה להערכה רבה של חבריו המלחינים והתמלילנים. המלחין נחום היימן מספר שהיה לו "חוש מיוחד שהנחה אותו לעבד את השירים במקום לאבד אותם במתווה קולות המקהלות שהוא הרבה לנהל".
כמה חודשים לפני שהלך יוסף הדר לעולמו זכינו לבצע כאן ב"צלילים במדבר" מספר 8 עיבוד אמנותי לעשרים וארבעה כינורות ופסנתר לשירו "קשת לבנה". יוסף שנכח באירוע לא ידע את נפשו משמחה. הוא היה אדם מצניע לכת ואוהב אדם, שהמוסיקה היוותה בשבילו סם חיים. הצלילים עוררו בו התרגשות רבה, והתרגשותו הכנה סחפה את כולנו. בין הלחנים שלו שבחרנו לתוכנית הערב נמצא גם "קשת לבנה", למילותיה של ברוריה שוויצר, הפעם בעיבודו של יוסף הדר עצמו, לשלושה קולות שווים.
|